A 2010-es évek második felének egyik szenzációja volt a Dob utca és a Rumbach Sebestyén utca sarkán nyílt Dobrumba, mely közel-keleti ételkínálatával egy csapásra népszerű lett. A választékban helyet kaptak mediterrán fogások is, nézzük, ők hogy definiálták magukat! „A Dobrumba éttermet és reggelizőt az utazásaink inspirálták. Közel-keleti, mediterrán és kaukázusi ételeket kóstolhattok nálunk, sok növény és különböző országokban gyűjtött kincsek között. Spanyol, olasz, portugál, marokkói, izraeli, libanoni, grúz, örmény, török és még sok más nép receptjeit sorakoztatjuk fel az asztalokon. Italkínálatunkban és a zenei aláfestéssel is megpróbáljuk ezt a sokszínűséget tükrözni. Szeretnénk sallangmentes, változatos hely lenni a hetedik kerület küszöbén. Az Atlasztól az Ararátig, a Boszporusztól Gibraltárig” – áll mindmáig a honlapjukon.
A nyitásról többek között Mauthner Zsófia is lelkendezve adott hírt, kiemelve, hogy az Urbán Tibor nyitóséfjének, Berényi Andrásnak a neve garancia a minőségre és „a tökéletesen, izgalmasan beállított ízekre”. „Ahol ő megjelenik, ott a helyem, követni fogom, bárhol, bármit is nyisson itthon, és remélem, hogy még sok ilyenre lesz példa. Andrásnak évtizedes nemzetközi tapasztalatának, sokéves ázsiai utazásainak, londoni és egyéb munkáinak köszönhetően a kisujjában van a fűszerezés művészete, és engem elsősorban ezzel vesz le a lábamról” – írta a helyről 2017 elején.

Néhány évre rá a Covid-időszakban, 2020 őszén nyitott a Pingrumba nevű testvéregység, melynek elnevezése részint a Dobrumbát idézte, részint utalt az ingatlanban több évtizedig működő Széll Kálmán téri Ping kínai étteremre. „Fél lábbal még kedvenc közel-keleti és észak-afrikai tájainkon maradunk, de már átlépünk a Kaukázus láncain, körülnézünk az ősi hagyományokat őrző Perzsiában, beugrunk Nyugat-Ázsia vadlovas sztyeppéire, és meg sem állunk a mindig mesebeli Indiáig” – írják a tulajdonosok az azóta is sikerrel működő helyről. Alkalmunk volt baráti-családi körben mindkét egységbe több ízben is betérni, izgalmas, ötletes, jól elkészített ételeket ettünk, jól kitalált környezetben, így kétség nem fért hozzá, hogy a pesti bulinegyed szívében idén nyitott harmadik helyet is igen gyorsan meg fogjuk látogatni, annál is inkább, mert ezzel a hellyel az üzemeltetők hazaérkeztek, a saját kulináris hagyományaikból merítettek.
Eddig az utazásainkból merítettünk, ezúttal a gyökereinkhez nyúlunk. […] Modern Kárpát-medencei ételek nyelvén szólunk a saját régiónk sokoldalúságáról […] egyszerre tálaljuk az ismerős kedvenceket és mutatunk ízeket, benyomásokat az egykori Monarchia területéről. Kreatív séfünkkel, Heiszler Olivérrel hazai, erdélyi, szlovák, szerb, cseh, szlovén tradíciókból nyerünk ihletet, ő maga alapos gyűjtést végzett a népi konyhák hagyományairól. Asztalaink marasztaló környezetben várnak ebédre és vacsorára
– írják a honlapon. A marasztaló környezethez egy rendkívül sokoldalú zenei válogatás is hozzátesz, nem is keveset, amibe a magyar népzene éppúgy belefér, mint az olyan retróslágerek, mint a Skorpió Így szólt hozzám a dédapám című örökzöldje. Heiszler Olivér neve külön vonzerőt jelentett, a sajnos megszűnt Michelin-csillagos Tantiban az ő konyhafőnöksége idején jártam, s katartikus élménnyel gazdagodtam.