Budapest új városnegyede a még mindig épülő Budapart, mely a főváros legdinamikusabban fejlődő részeinek egyike. S áll ez e városrész vendéglátására is. A Kopaszi gátnak már évek kialakult egy viszonylag stabil kínálata: a népszerű Vakvarjú-láncnak működik itt egy étterme, a Bercsényi utcából ismert, de ott hosszabb ideje zárva tartó Café Ponyvaregény itt bizonyult sikeresebbnek, a bisztró vonalat képviseli nevében is Le Bistro s a Fruska, idei nyitás a Kopaszi kert, melyet még nem sikerült tesztelni.
A tulajdonképpeni Budaparton belül nyitott egységet a Halásztelekről induló, de a Krisztina körúton is megkapaszkodott és sikerrel működő remek Dobay cukrászda, melynek az Országtorta versenyben döntőbe jutott tejszíneshomoktövis-mousse-os, homoktövis-zselés, feketeribizlis, karamellás, lisztmentes sósmogyoró-alapú, Árvácska névre hallgató süteménye jobban meggyőzött, mint a végül győztes, egyébként szintén jól sikerült Mákvirág.

Itt működtet újabb üzletet a Pozsonyi útról ismert, Budapest legjobb fagylaltozói közé sorolt Ciocolatte, a The DAM n Good Place speciality kávézó minden tekintetben csúcskategóriás egység, Shanghai néven működik szinte titokban egy cégér nélküli távolkeleti egység, ahová még nem sikerült eljutni, mint ahogy a Melódin nevű gyorsétkezdének sem voltam még a vendége. A Mol torony tetején a Virtu étterem várja a vendégeket, a városnegyed ikonikus épületének földszintjén pedig stílszerűen egy benzinkúthoz nem kötött Fresh Corner valamint a Zazie bisztró és bár.
Utóbbi remekül megtervezett belső térrel rendelkezik, kellemes szeparékkal és üvegfalakkal, így, aki nem ül ki a teraszra, az is élvezheti a Lágymányosi öböl nyújtotta panorámát. A belteret sok zöld növény díszíti, az asztalon is letisztult, egyszerű, de szemgyönyörködtető virágkompozíció fogadja a vendégeket.
Magas szintű kreativitásról és technológiai tudásról tanúbizonyságot tevő kortárs magyar és nemzetközi fogások sorjáznak az étlapokon minden napszakban.
Színvonalas reggeliket kínálnak, többek között avokádós garnélás Eggs Benedictet angol muffinon, bundás kenyeret füstölt sajttal, bébi római salátával és marinált lilahagymával, rántott húsos, szarvasgomba-majonézes ciabatta-t lyoni hagymával s persze klasszikus tojásételeket is.