Provokáció a Fradi-meccsen előkerült horogkeresztes zászló

Példátlan, szervezett provokáció volt a horogkeresztes zászló becsempészése a Fradi-meccsre – jelentette ki Kubatov Gábor.

Ch. Gáll András
2013. 10. 04. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felvétel önmagáért beszél, Kubatov Gábor azonban szóbeli kiegészítést is fűzött hozzá: „Példátlan, szervezett provokáció tanúi lehetünk. A horogkeresztes zászlót a képen látható illető a fehér pulóvere alá rejtve hozta be a szektorba, ott odaadta azt két embernek, akik tíz másodpercig felmutatták, majd visszaadták a fehér pulóveresnek. E tíz másodperc alatt fotó is készült, amit feltettek az internetre és elküldtek a labdarúgó-szövetségbe, az MLSZ-be. A szurkolók egy része éppen ekkor rohamozta meg a kordont, mindenki rájuk figyelt, egy fotóst kivéve, egyértelmű tehát, hogy a rendbontóknak vele is össze kellett játszaniuk. A két provokátort azonosítottuk és végérvényesen kitiltottuk a Ferencváros mérkőzéseiről, a Fraditól életfogytiglant kaptak. A fotóst még keressük, mert részéről is nyilvánvaló az ártó szándék.”

Így, az események ismeretében az augusztus 17-i FTC–MTK mérkőzésen kifeszített „In memoriam Csatáry László” molinó is egészen más értelmet kap. Különösen, ha hozzátesszük, hogy mint azóta kiderült, a transzparens birtokosai közül ketten életükben aznap jártak először Fradi-meccsen. Azaz talán helyesebb úgy fogalmaztunk: aznap küldték őket először. Már csak azt kell tisztázni, kik és miért.

A Hír TV Stopper című műsora is utánajárt a Csatáry László-molinónak, az ügyből végül nem lett rendőrségi nyomozás, de az MLSZ megbüntette a Fradit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.