Debrecenbe költözik a Szolnoki Olaj

Az Európa-kupa-mérkőzéseket játsszák a Főnix Csarnokban.

LM
2014. 09. 01. 18:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klub honlapjának hétfői tájékoztatása szerint a döntést Tóth Zoltán ügyvezető jelentette be hétvégén, a III. Szolnoki Olaj KK Szurkolói Családi és Sportnapon.

„Sajnos minden törekvésünk ellenére nem sikerült meggyőzni a versenysorozatot kiíró ULEB-et arról, hogy a nyáron tovább bővített csarnok megfelel az előírásoknak” – mondta Tóth Zoltán, hozzátéve, a szerdai Magyarország–Csehország Eb-selejtező felvételét elküldték a szervezőknek, hogy ők is láthassák: biztonsággal el tudnak helyezni 2500 nézőt. Ennek ellenére szinte biztos, hogy Debrecenben kell lejátszaniuk az öt hazai csoportmérkőzésüket.

„Ez nagyon rosszul érinti a szurkolókat és a klubot is, hiszen nem várható el, hogy hétköznap este a szolnoki szurkolók megtöltsék a Főnix Csarnokot. Természetesen a klub lehetőségeihez mérten segíteni fog a szurkolóknak az utazásban” – közölte az ügyvezető.

Az áprilisban a kontinentális harmadik vonalnak számító EuroChallenge-ben negyedik helyen végzett Tisza-partiak a második számú sorozatnak tekintett Eurocup mellett idén is a regionális Adria-ligában indulnak. Utóbbi kiírásban a szerb Partizan elleni mérkőzéssel kezdődik a szezon, október 4-én.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.