Fradi-mozdony Szucsánszki és Tomori képeivel

Bemutatták azt a Taurus mozdonyt, amelyet az FTC női kézilabda-csapatának sikereit felidéző illusztrációk díszítenek.

Ch. Gáll András
2014. 09. 02. 10:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha George Stephenson angol mérnök 1825-ben csak ezért tökéletesítette volna a vasúti vontatást, már akkor is megérte. Kedd délelőtt ugyanis elképesztő látványban volt részük azoknak, akik a zuglói Vasúttörténeti Parkban szemtanúi lehettek, amint Ungvári Csaba, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója, dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke, Jeney Zsolt Ákos, a Ferencváros kézilabda-szakosztályának elnöke, valamint a Fradi játékosai fellebbentik a fátylat, azaz elhúzzák a függönyt, amely mögött ott áll a zöld-fehérbe öltöztetett Taurus az FTC klasszisainak képeivel.

Bár ezúttal a fotók mindennél többet mondanak, azért érdemes idézni dr. Kovács Imre szavait. „Rendkívüli fontosságot tulajdonítok a dekorációs grafika által közvetített üzenetünknek is: az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának sikereit felidéző illusztráció az összefogás, a csapatban gondolkodás és cselekvés erejét és örömét sugározza. Vállalatunk ezzel a különleges gesztussal erősíti meg bizalmát az általa közel négy éve szponzorált csapat iránt.” Jeney Zsolt Ákos az elhangzottakra ekképpen válaszolt: „A megtiszteltetés és büszkeség mellett ez egyben felelősség is, hiszen olyan illusztris körbe kerültünk be, amelyet Széchenyi István, Liszt Ferenc, Albert Flórián és az Aranycsapat neve fémjelez. Ez mindenképpen arra sarkall minket, hogy megkettőzött erővel dolgozzunk az elkövetkező években annak érdekében, hogy legalább hasonló sikerekkel hálálhassuk meg a Rail Cargo Hungaria töretlen bizalmát.”

Mivel a mozdony országszerte utasokat szállító szerelvényeket továbbít majd, akár a csapat is utazhat rajta, és akkor a szó szoros értelmében valósággá válik a régi nóta: „Hegyek között, völgyek között zakatol a vonat, kiszállnak a fradisták és ontják a gólokat.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.