Mascheranóék bosszúra készülnek Düsseldorfban

A válogatottságról lemondott veteránjai (Lahm, Mertesacker, Klose) nélkül fogadja Németország Argentínát.

Ch. Gáll András
2014. 09. 03. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mind az ötvenezer belépő elkelt a düsseldorfi Esprit Arénába, ahol szerdán 20.45-kor Németország Argentínát fogadja a riói vb-döntő visszavágójának tekintett barátságos találkozón. Érthető a hatalmas érdeklődés, hiszen Joachim Löw világbajnok válogatottja először lép pályára a július 13-ai finálé óta, amelyen Mario Götze góljával 1-0-ra legyőzte Lionel Messiéket.

A könnyebben sérült Messi nem lép pályára ma este, sőt ahogy a Marca írja, könnyen lehet, hogy kihagyja a válogatott még hátralévő 2014-es mérkőzéseit. Minden idegszálával arra összpontosít, hogy helyreállítsa megtépázott tekintélyét klubcsapatában, a Barcelonában.

Götze ott lesz a Nationalelfben, nem úgy, mint a világbajnokság után a válogatottságról lemondó idősebb vagy nem is annyira idős sztárok, mint Miroslav Klose, Per Mertesacker és Philipp Lahm. Apropó, Lahm: a Bayern ikonjának távozásával felszabadult a csapatkapitányi karszalag, amelyet Löw Bastian Schweinsteigernek adott. Csakhogy „Schweini” sem lesz ott sérülése miatt az argentinok ellen.

A németeknél három olyan labdarúgó is tagja a keretnek, aki nem világbajnok: a brazíliai vb idején sérült Marco Reus, a nagy visszatérő, az utolsó pillanatban kihagyott Mario Gómez és a 21 éves stuttgarti centerhalf, a német apától és Sierra Leone-i anyától származó Antonio Rüdiger.

A mérkőzésen debütál szövetségi kapitányként az Alejandro Sabellát követő új argentin szakvezető, Gerardo „Tata” Martino, aki júniusig a Barcelonát irányította.

A valószínű összeállítások:

Németország: Neuer – Rüdiger, Ginter, Höwedes, Durm – Khedira, Kroos – Th. Müller, Özil, Reus – Götze

Argentína: Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo – Biglia, Mascherano – Lavezzi, Di María – Agüero – Higuaín

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.