Sorra dönti meg a csúcsokat Hosszú Katinka

Hosszú Katinka ezúttal 100 méter vegyesen faragott a saját korábbi rekordjából.

MD
2014. 09. 01. 10:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viadal honlapja szerint a magyar versenyző a délelőtti előfutamban 56.86 másodperc alatt teljesítette a távot, s ezzel megjavította a múlt csütörtökön, Dohában elért 57.25 másodperces rekordját.

A Vasas sportolója hétfőn, a világrekord előtt 100 háton – Európa-rekord beállítással – és 200 pillangón is a legjobb idővel került a délutáni döntőbe, majd a 100 vegyes után még 50 pillangón is beverekedte magát a legjobbak közé, utóbbi számban a negyedik legjobb eredménnyel.

Hosszúnak ez az ötödik világcsúcsa a rövid pályás világkupaszezon múlt heti rajtja óta: Dohában a 100 vegyes mellett 200 és 400 vegyesen, vasárnap Dubajban pedig 200 vegyesen állított fel új rekordot.

A vk-sorozatban elért világcsúcsért 10 ezer dollár jutalom jár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.