2022: kettejük közül lesz valaki az olimpia rendezője

Mindkét versenyben maradt pályázó, Peking és Almati is leadta pályázati anyagát a NOB-nak.

BuL
2015. 01. 06. 17:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kandidáló bizottságok vezetői Lausanne-ban adták át a dokumentumokat kedden, egy nappal a határidő lejárta előtt. Az úgynevezett pályázati könyvek tartalmazzák a versenyhelyszínekre, a szállásra, a büdzsére, a szállításra, a biztonságra és más projektekre vonatkozó terveket.

A szakemberek Pekinget tartják favoritnak, amely 2008-ban nyári olimpiát rendezett.

A nyolc év múlva sorra kerülő téli játékokra korábban hat város is jelentkezett, de Oslo, Stockholm, Krakkó és Lviv (Lemberg) visszalépését követően csak a két ázsiai város maradt versenyben.

A NOB illetékes bizottsága februárban és márciusban látogatja meg a pályázókat, majd elkészíti jelentését. A 2022-es házigazdát július 31-én, Kuala Lumpurban jelölik ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.