Az idén is aranyérmeket vár Kiss László

„Ahogyan tavaly, az idén is mindent elkövetünk a hasonló sikerekért.”

HZS
2015. 01. 08. 10:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az úszóválogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett rá, hogy a sportág hazai legjobbjai 2014-ben több elsőséget is szereztek valamennyi jelentősebb eseményen, így a berlini Európa-bajnokságon, a rövidpályás vb-n, az ifjúsági olimpián és a junior Eb-n egyaránt, s úgy fogalmazott: „ahogyan tavaly, az idén is mindent elkövetünk a hasonló sikerekért, mindenekelőtt a nyári, kazanyi felnőtt-világbajnokságon”.

A szakvezető elmondta, hogy 2015 első felében nemcsak hazai, hanem külföldi edzőtáborok is várják a legkiválóbb magyar úszókat, s a felnőttkeret tagjai mellett az utánpótlás legtehetségesebbjei számára is lehetőség nyílik, hogy külföldre elutazhassanak egy-két hetes felkészülésre, például Eindhovenbe vagy Dubajba.

„Mondhatom, óriási program indult el már most, az év elején, hiszen a Verrasztó testvérek, Evelyn és Dávid már ott is vannak a spanyolországi Sierra Nevadában, őket pedig szabályos »kirajzás» követi – mondta Kiss László. – A következő hetekben-hónapokban a Kapás Boglárka, Bernek Péter, Kozma Dominik fémjelezte társaság Arizonában, a két Gyurta, Dániel és Gergely szintén Amerikában, közelebbről Fort Lauderdale-ben, a nyíltvíziek közül Risztov Éva és társai Miamiban, az év legeredményesebbje, Hosszú Katinka Floridában, a kőbányaiak, élükön Szilágyi Liliánával Thaiföldön készülnek, hogy csak néhány példával éljek” – mondta az úszóválogatott szövetségi kapitánya.

A tavalyi jelentősebb klubváltókkal, jelesül a Kőbánya SC-t elhagyó Bernek Péterrel, Kozma Dominikkal és Cseh Lászlóval kapcsolatos kérdésre a kapitány ekként reagált: „Remélem, az utóbbi évek egyik legeredményesebb, Turi György vezette műhelyéből távozóknak a váltás nem okoz gondot”.

Hozzátette, hogy az említett trióból az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh áll hozzá a legközelebb, akit gyerekkorában még edzett is. „Laci két éve a saját programja szerint készül, s azóta a külföldi edzőtáborozásokon se nagyon vett részt. Jelenleg Törökbálinton edz, de egyesülete még nincs” – mondta a szövetségi kapitány, aki hozzáfűzte: a távozások nyomán a kőbányai klubban „talán még homogénebbé is válik az edzésmunka, mivel a vezetőedzőnek egészen fiatal csapata maradt”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.