Borzalmas balesetet úszott meg a világbajnok

A Peugeot-Total Team első Dakar-ralija hullámvasútra emlékeztet.

2015. 01. 09. 15:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlos Sainz a szakasz vége előtt 20 kilométerrel kénytelen volt kiszállni a versenyből, miután egy quados által keltett porfelhőben sziklának ütközött és az autó ötször átfordult. A legénység sértetlenül megúszta a balesetet, a verseny folytatásáról azonban le kellett mondania. A 2010-es Dakar-bajnok spanyol versenyző a harmadik nap végére a negyedik helyre tornázta fel magát az összetettben, ami a dakaros pályafutását kezdő Peugeot 2008 DKR-nak a legjobb összesített eredménye volt. Ám a negyedik szakasz után Sainz visszaesett az 55. helyre, a hányattatásai már akkor megkezdődtek.

„Nagyon csalódott vagyok, különösen azt követően, hogy a szerelőink a fél éjszakát átdolgozták, miután mi hajnali fél négykor a táborba értünk. Kiesni a versenyből mindig rettenetes érzés, bármi is legyen az ok” – nyilatkozta a kétszeres ralivilágbajnok Sainz.

Bruno Famin, a Peugeot Sport igazgatója, így nyilatkozott a kimerítő nap után: „A nap legfontosabb történése természetesen az, hogy egy baleset következtében, melyet szerencsére sértetlenül átvészelt a legénység, Carlos kiesett a versenyből. Stéphane ötödik helye viszont remek eredmény egy ilyen szakaszon, ami ismét azt bizonyítja, hogy az autó versenyképes. Eddig nem ütköztünk jelentősebb technikai problémába, folytatjuk tehát a versenyt, tanulunk, tapasztalatot szerzünk. Pontosan ezt vártuk a Dakartól.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.