Erre nincsenek szavak: Federer 1000

A svájci kiválóság a brisbane-i ATP-torna döntőjében szerezte meg pályafutása 1000. győzelmét.

BuL
2015. 01. 11. 13:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mindenképpen győzni akarok, hiszen a többség az én győzelmemért jön ki a fináléra, és egyébként is különleges lenne egy ATP-döntőben ünnepelni az ezredik sikert. Nagyon élveztem itt, Brisbane-ben a játékot az elmúlt években, most is mindent meg fogok tenni\" – ígérte a meccs előtt Roger Federer. Korábban nyolcszor találkozott Milos Raoniccsal, hétszer a svájci diadalmaskodott.

Federer kiváló tenisszel kezdett, már az első gémben is voltak jó fogadópontjai, majd miután könnyedén hozta saját szerváját, elnyerte Raonicét. Ezt az előnyét biztosan végigvitte, és 6:4-re megnyerte az első szettet.

A második játszmában is 2:0-ra elhúzott, miután rögtön brékkel nyitott, így felsejlett egy rövid finálé esélye. Raonic azonban fordítani tudott, ezután szorossá vált a meccs. A rövidítésben az első két pontot Federer érte el, de utána csak Raonic szerzett pontot, így döntő szett következett.

Federer csak nehezen tudta megnyerni adogatójátékát, 2:1 után viszont több fogadóelőnye is volt, ám ezekkel nem tudott élni. A következő, majdnem tíz percig tartó Raonic-szervajátéknál sem tudta elvenni ellenfele adogatását. A magas színvonalú meccsen 5:4-es Federer-vezetésnél Raonic kettős hibával juttatta meccslabdához a svájcit, majd a következő labdamenetben a hálóba püfölte a labdát. A 33 éves világranglista-2. Federer szinte kisgyerekként örült a sikernek.

TENISZ
ATP 250-ES TORNA, BRISBANE (494 310 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ

Federer (svájci, 1.)–Raonic (kanadai, 3.) 6:4, 6:7, 6:4

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.