Hamarosan világra jönnek Overdose első kiscsikói

A legutóbbi, decemberi hírek szerint 38 csikó születése várható.

MNO
2015. 01. 06. 8:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bérci Balázs, a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok ügyvezető igazgatója közölte: a legutóbbi, decemberi hírek szerint 38 csikó születése várható. Az első Overdose-utódok 2017–2018-tól versenyezhetnek, az eredmények akkortól lesznek mérhetők. Overdose többéves versenyzői múlt után 2014 tavaszán költözött át a dunakeszi Alagi Tréningközpontból Dióspusztára, ahol fedezőménként kezdte meg új karrierjét – írta a lap. Az egykori versenyló feladata, hogy feljavítsa az angoltelivér-állomány minőségét.

A Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok szerződéses viszonyban bérli a lovat a tulajdonostól, az Overdose Vagyonkezelő Kft.-től. A megállapodás szerint tíz kancát ingyenesen fedezhetett Overdose a bábolnai ménesben. Ugyanakkor harmadik személy tulajdonában lévő kancákat is fedeztethetnek vele, ennek díja magyar tulajdonos esetében nettó egymillió forint, amiből jelentős kedvezményt adnak a nagyon jó, különleges adottságú kancák esetében. Overdose várhatóan az idén még Dióspusztán marad, 2015 után pedig Németországban folytatja életét fedezőménként. A kilencéves ló tenyészállatként 22-23 éves koráig is aktív maradhat – írta a Napi Gazdaság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.