Kézilabda: verhetetlenné gyúrják a Győri ETO-t

Szerződések, hosszabbítások bejelentése Győrben. A cél nem is lehet más, mint a BL-címvédés.

BuL
2015. 01. 07. 14:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klub szerdai sajtótájékoztatóján Kelecsényi Ernő elnök elmondta: az elmúlt időszakban többször is nehéz helyzetbe kerültek. Két sztár, az irányító Görbicz Anita és a kapus Katrine Lunde gyermeket vár, míg Eduarda Amorim és Orbán Adrienn súlyos, az idény végéig tartó térdsérülést szenvedett, és nagyon nehéz idény közben a nemzetközi szintű játékosok pótlását megoldani.

Hangsúlyozta: az Orbán pótlására érkezett 25 éves Knedlikova bizonyos tekintetben a látóterükben volt, őt könnyebb volt megtalálni, a Mosonmagyaróvártól érkezik kölcsönbe a szezon végéig. A húszesztendős Morena – aki eddig hazájában, a Vila Olimpica együttesében szerepelt – azon a november végi spanyolországi tornán tűnt fel, amelyen honfitársa, Amorim megsérült. A két ünnep között tartott próbajátékon megfelelt, s vele hároméves szerződést kötöttek.

Ahogy Kelecsényi fogalmazott: a világbajnok Amorim pótlása gyakorlatilag a lehetetlen kategória, de bíznak benne, hogy Morena képes lesz főleg a védőfal munkájában segíteni.

„Vezetőedzőnk legfőbb feladata most az, hogy olyan egységet kovácsoljon a nyár óta épülő csapatból és az új tagokból, amellyel fenntarthatjuk eredeti célunkat a szezonra. Ambros az elmúlt szezonok során mind szakmailag, mind emberileg meggyőzte a klubvezetést, így nem volt kérdés a szerződéshosszabbítás kezdeményezése” – mondta a klubelnök. Hozzátette: Martin szakmai tudását, tapasztalatát a jövőben a felnőtt csapat irányítása mellett szeretnék az ETO utánpótlásképzésébe is beépíteni.

Ambros Martin 2012 nyarán vette át a csapatot, amellyel azóta minden szezon végén magyar bajnokságot és kupát, valamint Bajnokok Ligáját nyert. Most kiemelte: számára a csapat hozzáállása volt a fontos, amikor eldöntötte, hogy további három évig marad Győrben, ráadásul családjával együtt remekül érzi magát Magyarországon.

„Az elmúlt két szezonban rengeteg sikert értünk el, és nem könnyű a motivációt hosszú távon fenntartani. Szerencsére a mai napig azt látom minden egyes meccsen, és ami még fontosabb, az edzéseken is, hogy a csapat százszázalékos erőbedobással és koncentrációval dolgozik, a játékosok szeretik azt, amit csinálnak” – mondta Martin. Hangsúlyozta: a továbbiakban is azon fog dolgozni, hogy ezt a pozitív mentalitást a csapata megtartsa.

Morena megjegyezte: rendkívül elszánt, de egy kicsit félve jött el otthonról, mert egészen más kultúrába került.

Knedlikova már december eleje óta Győrben edzett, és elmondása szerint úgy érzi, hamar be tud illeszkedni a „jó szellemiségű” csapatba.

A Győr szombaton folytathatja az NB I-es menetelését: a pontveszteség nélkül álló éllovas ekkor fogadja az utolsó előtti MTK Budapestet. A BL-ben a középdöntő február elsején kezdődik, ekkor a norvég Larvik lesz a vendég Győrben. A két együttes a maximális nyolc pontot hozta magával erre a szakaszra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.