Lengyelország lerohanta Nagy Lászlóékat

A magyar férfikézilabda-válogatott tízgólos vereséget szenvedett a jövő héten kezdődő világbajnokságra készülő lengyel csapattól.

TK
2015. 01. 10. 19:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét csapat vereséggel kezdett a tornán: a magyarok a vb-címvédő, házigazda spanyoloktól 27-25-re, míg a lengyelek a vb-ről a magyarokhoz hasonlóan lemaradó norvégoktól 30-25-re kaptak ki pénteken.

A lengyelek kezdték jobban a szombati összecsapást, több ízben gyorsan átrohantak a magyarokon, akik támadásban is sokat hibáztak, nemegyszer a ziccerekkel is gondjaik akadtak. A magyar csapat a félidő hajrájára kapaszkodott vissza, így egygólos hátrányban várta a folytatást.

A fordulás után újra ellépett a lengyel együttes, a magyaroknak ismét kapaszkodniuk kellett. A félidő közepén megint csak egy gól volt a különbség, de aztán a lengyelek gyors lerohanásokkal és könnyű gólokkal törték meg ellenfelüket, és el is döntötték az összecsapást.

Talant Dujsebajev szövetségi kapitány csapata vasárnap 11 órakor a norvégok ellen fejezi be szereplését.

Sótonyi László, a magyar válogatott másodedzője nyilatkozott a mérkőzést közvetítő tévétársaságnak:

Az első félidőben volt egy jó védekezésünk, ez alapozta meg, hogy ott legyünk a mérkőzésben. A gond a második félidőben volt, a csapat kezéből teljesen kicsúszott az irányítás egyes szakaszokban, a norvégok ellen nem szabad elkövetni ezeket a hibákat. Ebben az összeállításban ez volt a második mérkőzésünk, sok az újdonság a taktikában még a rutinosabbaknak is. A megszokott dolgok most nem működnek, új dolgokat csinálunk, amik még nem mennek – nem úgy, mint a lengyelek oldalán. Az időzítésnél, a passzoknál még vannak hibák, a játékosok kicsit el is vesztették a hitüket, de ezt nem szabad mutatnunk többet.

Felkészülési torna (Oviedo, Spanyolország):
Magyarország–Lengyelország 25-35 (13-14)
játékvezetők: Serradilla, Llorente
kiállítások: 6, ill. 8 perc
hétméteresek: 3/2, ill. 3/2

Magyarország: Mikler, Székely, Pallag (kapusok), Ancsin, Balogh 3, Bodó 4, Császár 4, Gerdán, Harsányi 4 (2), Ilyés 1, Iváncsik G., Lékai 3, Nagy K. 1, Nagy L. 1, Schuch 2, Szöllősi B., Szöllősi Sz. 2, Varsandán, Zubai.

Lengyelország: Szmal, Wichary, Wyszomirski (kapusok), Bielecki 6, Chrapkowski 6, Dascek 1, Grabarczyk 2, B. Jurecki 4 (2), M. Jurecki 3, Jurkiewicz, Krajewski 4, Lijewski 3, Maslowski, Orzechowski 2, Rojewski 1, Syprzak, Szyba, Wisniewski 1.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.