Leszakadt Fa Nándorék bőszeles vitorlája

A vitorla menthetetlenül tönkrement, a páros az utolsó helyen áll a versenyben.

2015. 01. 09. 11:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly veszteséget szenvedett a Fa Nándor irányította Spirit of Hungary a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen, miután csütörtökön este a páros elveszítette bőszeles vitorláját (spinakker).

A viadal honlapja alapján a Fa Nándorral és az új-zélandi Conrad Colmannal hajózó vitorlás 18-20 csomós sebességgel haladt, amikor leszakadt a spinakker. Colman leírása szerint váratlanul óriási robajt halottak, s a vitorla szétszakadva, darabokban beleesett a vízbe. A két sportember ezt követően azonnal bevonta a fővitorlát, s komoly küzdelmek árán kihalászta az óceánból a darabokat, ám a vitorla menthetetlenül tönkrement. Colman elmondta, hogy elsősorban pszichésen okoz nehézségeket a kialakult helyzet, mert van még spinakkerük, amit jó szélben használni is fognak, ám a mostani eset óvatosságra inti őket, mert az adott körülmények között a vitorlának nem lett volna szabad szétszakadnia.

Fa Nándorék pénteken hajnalban a Kanári-szigeteknél hajóztak, s továbbra is az utolsó, nyolcadik helyen haladnak, nagy hátránnyal a mezőny elejével szemben. Az élmezőnyben változásokat hoztak az elmúlt napok, a rajttól vezető Alex Thomson vezette Hugo Boss ugyanis jelenleg csak az ötödik, miután a Zöld-foki szigeteknél nagyot került, ugyanakkor jelenleg sokkal gyorsabban halad riválisainál. Az első helyen a spanyol Guillermo Altadill irányította Neutrogena áll a svájci Bernard Stamm vezette Cheminées Poujoulat, és az Anna Corbella kormányozta GAES előtt.

Az 500 ezer euró összdíjazású Barcelona World Race-t ezúttal harmadszor rendezik meg, a visszaérkezés Barcelonába – a mintegy 24 ezer tengeri mérföldes, kikötés nélküli földkerülés zárultával – március végére, április elejére várható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.