Megvan az új év első világbajnoka

Új világbajnokot avattak dartsban. A skót Gary Anderson pályafutása első vb-győzelmét aratta, a döntőben a játék élő legendáját, a tizenhatszoros nyertes angol Phil Taylort múlta felül hihetetlenül szoros meccsen, 7–6-ra. Anderson 2015 első világbajnoka a sportéletben.

2015. 01. 04. 23:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gary Anderson az egész vb során kiegyensúlyozott, remek formát mutatott, a szombati elődöntőben a címvédő Michael van Gerwent verte magabiztosan. Phil Taylor eleinte gyengélkedett, folyamatosan javult, az elődöntőben már ő is meggyőző volt, régi nagy vetélytársát, Van Barneveldet már legszebb napjaira emlékeztetően ütötte ki.

A finálét Anderson kezdte jobban, elhúzott 3–1-re, ám utána mintha megrémült volna a lehetőségtől, bizonytalanná vált, amit Taylor ki is használt, s fordított 4–3-ra.

Anderson egyenlített, majd döbbenetes leg következett: Anderson bevágott két tripla húszast, a harmadik is oda tartott, ám ahelyett, hogy betalált volna, kiverte a másik kettőt. 180 helyett 0 pont, hihetetlen pech. A skót játékost ez sem zökkentette ki, elhúzott 6–4-re.

Taylor persze nem véletlenül a sportág legnagyobb alakja. Majdnem kiszórt egy kilencnyilas kiszállót – csak az utolsó, dupla 12-es hiányzott hozzá –, a lényeg, hogy egyenlített 6–6-ra. A vesztét végül az okozta, ami az egész meccsen nem igazán ment neki: három nyila volt dupla 16-ra, de mindhármat mellé dobta.

Andersonnak ellenben nem remegett meg a keze, 3–0-ra hozta az utolsó szettet, így lett 7–6 a vége.

Amennyiben a pénz értékmérő, nincs okunk fitymálni a dartsot: a díjalap 1 250 000 font volt, a világbajnok 250 ezer fonttal lett gazdagabb

Kedvcsinálóként a döntő legszebb pillanatai:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.