Mészáros Anett: ketrecharc helyett olimpiai álmok

A kétszeres vb-ezüstérmes, Európa-bajnok versenyző másfél év szünet után visszatért a cselgáncsba.

2015. 01. 08. 4:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Antal mellett Mészáros Anett az egyetlen magyar cselgáncsozó, aki két vb-döntőben szerepelt, és a két vb-ezüstjéhez úgy tett hozzá két vb-bronzot, hogy a londoni olimpiát megelőző négy világbajnokság mindegyikén dobogóra állt. 2011 októberében azonban keresztszalag-szakadást szenvedett, és a műtétet követő hosszú kihagyás az ötkarikás játékokon visszaütött, ahol a 70 kg-ban rögtön az első mérkőzésén kikapott, és kiesett. 2013-ban tavasszal a budapesti Eb-n csak a csapatversenyre szállt be, egy meccset elveszített, egyet nyert, majd júniusban elindult a madridi Európa-kupán, ahol 78 kg-ban bronzérmes lett, s utána szakított a dzsúdóval. A londoni kudarcot is nehezen emésztette meg, ám azt még inkább, hogy milyen sokan elfordultak tőle. Edzésben maradt, de már nem a tatamin, úgy döntött, belevág a ketrecharcba, ami egyébként nem szokatlan lépés a cselgáncs női szakágában sem. Mindenesetre éppen egy éve a kérdésünkre, hogy végleg lezárta-e a dzsúdós pályafutását, kibökte: soha ne mondd, hogy soha.

„Tavaly már az Egyesült Arab Emírségekben edzősködtem és edzettem, és ha már ott voltam, megnéztem Abu-Dzabiban a Grand Slam-versenyt. S a mezőnyt látva arra jutottam, ha visszatérnék, lenne esélyem arra is, hogy kijussak az olimpiára. Dacára annak, hogy a kvalifikációs sorozatban már sok verseny lement. Az MMA-t egyelőre elnapoltam. Nem tettem le arról, hogy valamikor majd abban is eredményes legyek, de most újra a dzsúdó az első. Azt hiszem, az elmúlt másfél év szünet kellett ahhoz, hogy most úgy vágjak bele, újra van kedvem hozzá” – árulta el érdeklődésünkre az egykori honvédos Mészáros Anett, aki a budaörsiekhez igazolt.

„Másfél hete készülök az új klubomban, ahol mellém álltak, és így újra stabil háttér van mögöttem. Az erőnlétemmel nincs gond, a dzsúdó küzdelmi részét viszont pótolnom kell az edzéseken. Éppen ezért a jövő hét végén a hazai rangsorversenyen még aligha indulok, de február elején a szófiai Világkupán talán már ott leszek. Egyelőre vissza kell szoknom a közegbe, alkalmazkodnom az új szabályokhoz, így nem szabad majd nagyon csodálkoznom azon sem, hogy most már csak egy bíró van a mérkőzéseken, ne keressek hármat ”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.