Németh Szilárd szembeszáll Hegedüs Csabával

Németh Szilárd országgyűlési képviselő lesz Hegedüs Csaba kihívója a birkózószövetség január 30-i közgyűlésén.

Deák Zsigmond
2015. 01. 06. 13:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A birkózásba fiatalon belekóstolt fideszes politikust a tavaly ősszel létrejött Új-Szövetség kérte fel és jelöli a tisztségre, s amint az a sportág nagyjaival bőven megtámogatott keddi sajtótájékoztatón elhangzott, a szervezet az alelnöki posztokon a háromszoros kötöttfogású világbajnok, olimpiai ezüstérmes Komáromi Tibort, a Birkózóliga elnökét, az egykori Eb-ötödik Bacsa Péter nemzetközi bírót és a szabadfogású világbajnok Kovács Istvánt látná szívesen. Az olimpiai, vb- és Eb-aranyérmes Hegedüs Csaba 1992 óta vezeti az MBSZ-t, korábban többször nyilatkozta, hogy további ciklust már nem vállalna, de információink szerint azóta meggondolta és megméretteti magát.

Németh Szilárd jelezte, 13+1 pontban foglalták össze legfontosabb terveiket, melyek célja a sportág sikeres jövőjének biztosítása. Elsődleges feladatnak az életpályamodell megteremtését nevezte az elnökjelölt, szerinte a birkózók számára pályafutásuk legelejétől egészen szenior korukig világos jövőképet kell biztosítani. Kiemelte még, hogy szükségesnek tartja a sportág „tragikus helyzetben” lévő infrastrukturális hátterének a rendbetételét. Érdeklődésünkre Bacsa Péter hozzátette, győzelmük esetén a riói olimpiákig nem változtatnának az eredményesen működő válogatottak szakvezetésén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.