Phjongcshang: Nem rendeznek versenyeket Észak-Koreában

„Realistán közelítve a kérdéshez, belátható, hogy nehéz lenne a közös rendezés Észak-Koreával.”

MA
2015. 01. 06. 17:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Realistán közelítve a kérdéshez, belátható, hogy nehéz lenne a közös rendezés Észak-Koreával” – idézte Kvakot a Jonhap dél-koreai hírügynökség. Az alelnök kijelentése egyszersmind válasz volt honfitársának, a Phjongcshangot is magába foglaló és a KNDK-val határos Kangvon tartomány kormányzójának. Csoj Mun Szun nemrég vetette fel: ahelyett, hogy drágán megépítenének több új sportközpontot, mint amilyen például a hódeszkások viadalaihoz is kell, néhány versenyt Észak-Koreában bonyolíthatnának le. Hozzátette, egy ilyen gesztus a „béke szimbóluma” is lenne.

A phjongcshangi szervezőbizottság viszont eleve ellenezte bármilyen olimpiai esemény megosztását más országgal. December közepén Cso Jang Ho, a testület elnöke úgy fogalmazott: nem tervezik, hogy a Koreai Köztársaságon kívül rendezzenek versenyszámokat, noha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) döntése után erre lehetőségük lenne.

Hozzáfűzte: minden ötkarikás eseményt úgy és ott tartanak meg, ahogy és ahol a NOB-bal korábban megállapodtak, azaz Phjongcshangban, Kangrungban és Csongszonban. Az év végén több médium is arról cikkezett: elképzelhető, hogy költségcsökkentés miatt a szánkó, a bob és a szkeleton versenyeit Japánban rendezik majd meg a dél-koreaiak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.