Pokoli körülmények a Dakar-ralin

Kőkemény fordulatot vett a Dakar-rali a második versenynapon.

FT
2015. 01. 06. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyon nehéz nap volt, nemcsak az 518 kilométeres trükkös mért szakasz miatt, hanem a hőség miatt is. Szinte izzott minden az autóban, pokoli volt. A motor hengerfejes lett és másokkal együtt órákat töltöttünk el a pálya utolsó részén, igyekeztünk segíteni egymásnak. A pályán hatalmas szélvihar volt, amit ellapátoltunk az autó alól, az egyből visszajött” – mondta el Sebestyén Sándor. A pilóta napi eredménye egyelőre nem ismert, annyi azonban bizonyos, hogy pár óra pihenés után a 62.-ként rajtolt.

Hétfőn a 40-42 Celsius-fokos külső hőmérséklet megviselte a mongol Namchin Lkhamaa-ék elektromos rendszerét, a versenyzők szinte szaunában töltötték a napot, felforrt a hűtővizük, egy fa kiütötte a szélvédőjüket. Akadt gond az első hajtással is, amit részben megjavítottak maguknak, a munka nagy része azonban a sandlanderes szerelőkre várt.

Szintén az elektronika keserítette meg a Szaller Zoltán vezette hátvédautó életét: a versenyzők megálltak egy defekt miatt, majd nem indult újra a motor a 400. versenykilométernél, egy laza homokos szakasz kellős közepén. A javítás hosszú órákat vett igénybe a rutinos egységnek.

Kedden az 550 kilométeres össztávból 284 kilométernyi mért szakasz várható San Juan és Chilecito között, a pályán sziklák és folyóátkelések nehezítik majd az autósok dolgát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.