Pótáék hajszálnyira voltak a döntőtől

A Pergel, Póta kettős a harmadik helyen végzett az asztaliteniszezők budapesti World Tour-versenyén.

2015. 01. 31. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahhoz képest, hogy a női párosok negyeddöntőjében a Pergel Szandra, Póta Georgina kettősnek szombaton 11 órára volt kiírva a mérkőzése, 11 óra előtt két perccel Pergel még nyugodtan üldögélt a Tüskecsarnok lelátóján. Ami persze nem azt jelenti, hogy a Budaörs játékosa ennyire hidegvérű, hanem azt, hogy a mieink asztalán ekkor még javában zajlott az U21-es fiúk egyik elődöntője. „Hiába kezdték a meccset fél tizenegykor, három szettre játszanak, és az időrendben ilyenkor mindig fél órát számolnak” – magyarázta versenyzőnk, aki azért egy nagy sóhajtás közepette mégis szedelőzködni kezdett. „Mi vagyunk az utolsó harcosok ” – bökte ki, hozzátéve, hogy Pótával nem lesz könnyű dolguk, hiszen az elődöntőbe jutásért az a német Petrissa Solja, Sabine Winter duó vár rájuk, amely 2013-ban Schwechatban megnyerte az Eb-t.

S ehhez hozzátehetjük, hogy mivel tavaly a lisszaboni kontinensbajnokságon csak csapatversenyt rendeztek, a németek az Eb-címvédők, vagyis papíron momentán a legjobbak Európában. Csekély húsz perc késéssel aztán oda is állhattak az asztalhoz a felek. A Pergel, Póta duó alkalmi páros, már csak ezért sem nekik állt a zászló, és a találkozó így is indult. A németek az első és a második szettet is megnyerték 11–8-ra, ezután azonban fordult a kocka. A negyedik és az ötödik játszma a mieinké lett, egyaránt 11–6-tal! A mindent eldöntő azonban megint rosszul indult, az ellenfél 6–2-re is vezetett, majd 7–7 után 8–7-nél újra nála volt az előny. Ám akadt még egy csavar a történetben, és már csak egy: Pótáék 10–8-ra fordítottak, és a második meccslabdájukat kihasználták, így nyerték meg a találkozót 3:2-re.

„Solja a csapattársam Berlinben, érzi a játékomat, és a társával ő azért már letett valamit az asztalra. Nekünk pedig bele kellett jönnünk, hogy felvehessük velük a versenyt. Mindenesetre Szandi fantasztikus volt, már tegnap is, pedig korábban legfeljebb hatszor, hétszer játszottunk együtt, és a párosban nagyon fontos az összhang. Vannak, akik hetente gyakorolják a párost, ez látszik is a mozgásukon, éppen ezért nagyon nagy dolog, hogy most bekerültünk az elődöntőbe. S ha este ugyanígy tudunk játszani, akkor még a döntőbe jutásra is lehet esélyünk” – nyilatkozta Póta Georgina.

„Ez tényleg nagyon szép győzelem volt, az aktuális Európa-bajnokot megverni mindig jó érzés. A döntőbe jutásért egy hongkongi páros jön, amely simán, 3:0-ra megverte az első helyen kiemelt lengyeleket. Ha azonban sikerül szoros meccset játszanunk velük, akkor lehet esélyünk ellenük is” – csatlakozott Pótához Téglás Péter szövetségi kapitány.

A szakvezetőnek tökéletesen igaza lett, mert a mieink szoros meccset játszottak a Csiang Hua-csün, Li Cseng-van duóval - ennél szorosabb nem is lehetett volna -, így megvolt az esély, de az ázsiaiak kerekedtek felül 3:2-re (-10, 8, -8, 6, 11-re). Pótáék 2:1-re vezettek, a döntő játszmában pedig 9-9 után két meccslabdát hárítottak, de az utolsó pillanatokban szerencséjük sem volt, 11-11-nél az ellenfél csuszát ütött, és hajszálnyi különbséggel alulmaradtak. Mondani sem kell, hogy nyitóképünk még a győztes negyeddöntő után készült... Ám az is evidens, hogy a Pergel Szandra, Póta Georgina kettőstől a harmadik hely is több mint dicséretes produkció.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.