Romokban a magyar női teniszválogatott

Babos Tímeával és nélküle is a bennmaradás a cél Juhász Gábor kapitány szerint a tenisz Fed-kupa euro-afrikai zóna I-es csoport budapesti tornáján.

BuL
2015. 01. 08. 19:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A decemberben 1988 óta harmadszor kinevezett szakvezető a hétfői határidőig Jani Rékát (290. a világranglistán), valamint a junior Gálfi Dalmát (617.), Bondár Annát (652.) és Stollár Fannyt (-) nevezte be a február 4. és 7. között a SYMA csarnokban sorra kerülő versenyre.

„Babos Timi és a szövetség között egyelőre nincs megegyezés arról, hogy milyen feltételekkel vállalja a szereplést. Szerettem volna őt nevezni első számú játékosként, és várom a megegyezést, elvégre még van két cserelehetőségem” – nyilatkozta a szövetség honlapján Juhász Gábor, hozzátéve: a világranglistán 96. Babossal sem lehet célként kitűzni a feljutást a világcsoport II.-be, de nélküle is ki kell harcolni a bennmaradást.

A többi szóba jöhető játékos kapcsán a kapitány kifejtette, Czink Melinda felhagyott a versenyszerű tenisszel, Bukta Ágnes és Lukács Vanda pedig különböző okokból lemondta a válogatottságot.

A csapat a budapesti tornáig már nem tud együtt edzeni, mivel Gálfi Ausztráliában, Jani és Bondár Amerikában, Stollár pedig Franciaországban versenyez, s utóbbi eleve az Egyesült Államokban készül.

A budapesti torna leghíresebb nevezettje a kétszeres Australian Open-bajnok fehérorosz Viktorija Azarenka, díszvendége pedig a 15-szörös Grand Slam-győztes svájci Martina Hingis lesz.

Tavaly is a SYMA csarnok adott otthont a csoport tornájának, s a Babos Tímea, Jani Réka, Bukta Ágnes, Szlavikovics Szabina összeállítású csapat teljesítette az elvárásokat azzal, hogy a 16 csapatos versenyben az ötödik helyen végzett. A feljutást Hollandia és Románia harcolta ki. Előtte, 2013 februárjában az izraeli Eilat volt a torna házigazdája, ahol Barátosi Levente együttese szintén az ötödik helyen zárt.

A férfiak Davis-kupájához hasonlatos Fed-kupában a világcsoport és a szintén nyolctagú világcsoport II. alatt a harmadik vonal már regionális felosztásban működik, itt amerikai, euro-afrikai és ázsiai-óceániai zónát hoztak létre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.