Sebestyénék korom sötétben mentek a sivatagban

Megjárták a poklot az UNIQA Sandlander Team versenyzői a 2015-ös Dakar-rali negyedik szelektív szakaszán.

FT
2015. 01. 08. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a nap elején tudni lehetett, ez bizony nehéz lesz. A program az argentin-chilei határátlépéssel kezdődött, közel 600 kilométer megtétele után rajtoltatták el a résztvevőket. Igen ám, csakhogy ekkor már délután volt, így a Sebestyén Sándor, Bognár József, Dambinbaljir Jargalsaikh (nyitóképünkön) és a Namchin Lkhamaa, Udiikhuu Byambadelger, Batbold Surendorj egység is helyi idő szerint 16 órakor vághatott neki a 315 kilométeres mért résznek. Heroikus küzdelem várt rájuk.

„Az elején nem is volt gond, jól haladtunk, ám a szelektív utolsó harmada az Atacama-sivatag dűnéi között zajlott. Korom sötétben érkeztünk meg, természetesen akkor már tisztában voltunk vele, hogy ez gyötrelmes lesz. Nem túlzás, az autó orráig sem láttunk el, plusz a felkavarodó homok még nehezebbé tette a tájékozódást. Láttuk például a korábbi Dakar-győztes, ralivilágbajnok Carlos Sainz kocsiját, a spanyol is ugyanúgy szenvedett, mint a többiek. Akin tudtunk, s kérte, azért segítettünk, így például egy elakadt motoroson is. Tényleg pokoli volt, ráadásul a hőmérséklet is lecsökkent, most nem a forróság, hanem a hideg viselt meg minket. Ám nem tévedtünk el, Bognár Józsi remekül navigált. Az a fontos, hogy hajnali négykor csak beértünk, az autónkon ugyan van néhány sérülés, például leszakadt a lökhárító az elején, de összességében egyben vagyunk. A srácok átnézik a Toyotát, kicsit talán pihenünk, aztán megyünk tovább. Ez már a negyedik Dakarom, de nem emlékszem ennyire húzós kezdésre” – foglalta össze a körülbelül 10 órás brutális küzdelmet az UNIQA Sandlander Team hírlevelében
Sebestyén Sándor pilóta, akinek az időeredménye egyelőre nem ismert.

A csapat mongol versenyzői szinte egész nap Sebestyénékkel haladtak, úgyhogy együtt küzdötték le az akadályokat, s természetesen ők is fáradtan, meggyötörten, de a szakasz teljesítése miatt elégedetten érkeztek be a táborba.

Csütörtökön Copiapóból indul és Antofagastába érkezik a mezőny, az összekötő szakasz hossza 174 kilométer, a szelektív, azaz a mért rész 458 km lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.