Sportlétesítmény lesz a volt szovjet laktanya helyén

A Tiszti Kaszinóban a kerületi vívó- és birkózó egyesületek számára edző- és versenytermet alakítanak ki.

TK
2015. 01. 09. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Péter polgármester és Szatmáry Kristóf pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a forrást az önkormányzat az 1992-ig szovjet laktanyaként működő Erzsébet-liget rekonstrukciójára használhatja, s a pénz jelentős segítség a közel 4 hektáros terület rekonstrukciós-programjának folytatásához, illetve lezárásához.

Az önkormányzat a volt Tiszti Kaszinóban a kerületi vívó- és birkózóegyesületek számára edző- és versenytermet alakít ki. Mindkét klubban 100-150 gyermek és utánpótlás korú fiatal sportol. Emellett az Erzsébet-ligeti uszodát is kibővítik, a jövőre záruló munkálatok részeként gyermekmedencét és csúszdát is létesítenek majd a strand területén.

A harmadik, hosszabb távon megvalósuló beruházás, amelyre a plusz forrás egy részét fordítják, az az Újszász utca–Bökényföldi út kereszteződésében található még szabad terület nyári sípályává alakítása – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.