Szén-monoxid-mérgezést kaptak az MTK hokisai

A Pesterzsébeti Jégcsarnokban a hétvégi MTK–KMH U14-es jégkorongmérkőzésen szén-monoxid-mérgezés történt.

Deák Zsigmond
2015. 01. 05. 11:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pesterzsébeti sportlétesítmény üzemeltetői a mérkőzés közben váratlanul szellőztetni kezdtek. A csarnok egyik dolgozója szerint ennek az volt az oka, hogy a találkozó második harmadára a létesítményben a szén-monoxid koncentrációja meghaladta a kiürítési szintet. Erről az üzemeltetők, a csarnok bérbeadói a csapatokat nem tájékoztatták.

Az MTK hivatalos hírlevelének információi szerint az MTK és a KMH játékosai, edzői közül jó néhányan a mérkőzés végére rosszul lettek, közülük tíz MTK-játékost, a két edzőt, valamint az ellenfél összes sportolóját és a mérkőzés játékvezetőit is kórházba kellett szállítani szén-monoxid-mérgezés, vagy annak gyanúja miatt. Az MTK edzőjétől kapott tájékoztatás szerint időközben mindenkit hazaengedtek a kórházból. A találkozó után a helyszínre érkezett a katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a mentők, s a létesítményt bezárták.

A Magyar Testgyakorlók Köre ügyvezetése a jégkorongszakosztály vezetőitől kapott tájékoztatás alapján, valamint a sajtóban megjelent további információk ellenőrzését követően megteszi a szükséges jogi lépéseket a tömeges szén-monoxid-mérgezést okozók felelősségének megállapítása érdekében, valamint azért, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.