Tizenegyedszer is világbajnok lett a magyar páros

A Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős győzött a Sydney-ben zajló vitorlázó Repülőhollandi-vb-n.

BLM
2015. 01. 07. 8:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő magyarok az első hat futam mindegyikét megnyerték, és szerdán elegendő lett volna nekik egy hatodik helyezés is, ám a viadal honlapja szerint elsők lettek a szerdai első és másodikok a szerdai második futamban.

A Majthényi–Domokos páros messze a legeredményesebb a nem olimpiai hajóosztályban: a tizenegy arany mellett van öt ezüstérmük is. A balatonföldvári Spartacus VE vitorlázói a 11. arannyal beérték a dánokat az örökranglistán, ám a skandinávok több párosa gyűjtötte össze a tizenegy elsőséget.

A további magyar egységek közül Ziegler János és Polgár Csaba a hetedik, Süli András és Papp Dávid a tizenegyedik, Gáborjáni-Szabó Gábor és Czeizel Balázs pedig a tizennyolcadik helyen áll a 47 hajót számláló mezőnyben egy futammal a zárás előtt.

Eredmények:
állás az utolsó, 9. futam előtt:
1. Majthényi Szabolcs, Domokos András 9 helyezési pont
2. Enno Kramer, Ard Geelkerken (holland) 21
3. Kilian König, Johannes Brack (német) 54
...7. Ziegler János, Polgár Csaba 99
...11. Süli András, Papp Dávid 157
...18. Gáborjáni-Szabó Gábor, Czeizel Balázs 193

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.