Kiszáll a menő sportklubból a leggazdagabb magyar

Nem támogatja a következő szezontól a dunaújvárosi hokit a DH. Gattyán Györgyöt a NAV szorongatja.

BuL
2015. 03. 04. 20:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú évek óta névadó főszponzorként támogatja a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapatát a Docler Holding cégcsoport, melynek tulajdonosa az a Gattyán György, aki a magyar Forbes 2014 novemberében kiadott, leggazdagabb magyarokról szóló listáján az élen végzett 174 milliárd forintra becsült magánvagyonával. Támogatásának köszönhetően az Acélbikák alakulata megnyerte a magyar bajnokságot. Az elmúlt időszakban azonban nem szép pénzügyi eredmények miatt került a hírek központjába az üzletember, hanem előbb a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folyamatos vizsgálódásai miatt, majd azért, mert – mint azt a Figyelő megírta – adóelkerülés gyanúja miatt zárolta milliárdos vagyonát az adóhivatal – írja a Dunaújvaros.com.

Nemes Tamás, a Docler Holding Kommunikációs és CSR-vezetője az alábbi közleményt adta ki az ügyben: „A Docler Holding szakmai vezetése megvizsgálta sokéves együttműködését a Dunaújvárosi Jégkorongcsapattal és úgy határozott, hogy a jövőben figyelmét új területek felkarolásának szenteli. A Docler csoport fennállása óta nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra. A cégcsoport CSR-tevékenysége igen széles körű és aktív mind Magyarországon, mind Luxemburgban. Az elmúlt években kiemelkedő szerepet kapott a céges támogatások terén a sport. A Docler Holding támogatói körében köszöntheti Rapport Richárd olimpikon sakknagymestert, Vadnai Benjamin világbajnok vitorlázót, a BME Futsal csapatát, mozgássérült sportcsapatot, a fiatalok atlétikai felkészülését segítő Ikarus BSE-t, valamint a többszörös magyar bajnok jégkorongcsapatot, a Dunaújvárosi Acélbikákat. A Dab.Docler megkerülhetetlen szereplője a magyar jégkorongéletnek, az egyesület nemcsak a felnőtt csapat eredményeire lehet büszke, hanem kiváló munkát végeznek az utánpótlás nevelésében is, gyermekcsapataik is egyre sikeresebbek. A névadó szponzori szerepet immár kilencedik éve a Docler csoport látja el, támogatásukkal hozzájárulva a címek eléréséhez. A közös munka alatt az Acélbikák megnyerték a Mol Ligát, a magyar bajnokságot, illetve a Magyar Kupát is. Mindez a cégcsoport jelentős anyagi hozzájárulása nélkül nem jöhetett volna létre. A Docler csoport az elmúlt években több mint egymilliárd forintot invesztált az egyesület kiemelkedő szakmai munkájába. Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Jégkorong Kft. ügyvezetője köszönetet mondott a Docler csoportnak az elmúlt évek támogatásaiért, a dunaújvárosi jégkorong felkarolásáért. Nemes Tamás, a cégcsoport kommunikációs vezetője gratulált Azari Zsoltnak és a csapatnak az elért eredményekhez, és további sikeres szereplést kívánt. Mint elmondta, a Docler csoport megvizsgálta CSR tevékenységét, és a társadalmi felelősségvállalásról készített éves portfóliókból kitűnik, hogy a vállalat kiemelt figyelmet fordított az elmúlt években a sport támogatására. Évről évre a támogatási keret jelentős, meghatározó része a sportolókat, sportegyesületeket segíti. A cégcsoport igyekszik felelősséggel dönteni a beérkező kérelmekről, így idén úgy határozott a szakmai vezetés, hogy egy hosszú periódus után más területeknek szeretne kiemelt szerepet adni.”

A közleménnyel kapcsolatban Azari Zsolt, a Dab.Docler jégkorongcsapatának ügyvezető igazgatója elárulta, hogy a Docler Holding minden idei vállalt kötelezettségét teljesíti, mint ahogy eddig is teljesítette, de a jövővel csak a szezon végén kívánnak foglalkozni, hiszen az idei szezonban is várnak még feladatok az együttesre, mert mindenkinek az a célja, hogy ez a rendkívül gyümölcsöző együttműködés a lehető legszebb emlékekkel, vagyis a minél sikeresebb Magyar Kupa-szerepléssel érjen véget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.