Hosszú Katinka: Nincs az a pénz, amiért eladnám a lelkem

A háromszoros világbajnok a doppingvádakra reagált.

TK
2015. 05. 26. 9:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromszoros világbajnok a Swimming World Magazine internetes oldalán megjelent doppingvádakra reagálva egy ügyvédei által jóváhagyott nyilatkozatot olvasott fel keddi sajtótájékoztatóján.

– Soha nem szedtem teljesítménynövelő szereket, és szentül vallom, nincs az a pénz, hírnév, nincs az a győzelem, ami visszaigazolná: megérte eladni a lelkemet – jelentette ki Hosszú Katinka. – Hálás vagyok a családom, a barátaim, a szurkolóim és a szponzoraim kiállásáért.

– Teljesen idegen tőlem a csalás. Viszont az is, hogy egy vállrándítással intézzem el, ha egy általam egyáltalán nem ismert illető megpróbálja tönkretenni a hitelességemet a saját önző érdekei miatt. A megfelelő időben és helyen el fogom mondani Mr. Barrettnek a véleményemet a megírt cikkről, amiben beismerte, hogy semmiféle bizonyítékkal nem rendelkezik – tette hozzá a világklasszis úszónő.

– Nem érdeklődtek az edzésmódszereimről, hogy hány órát töltök naponta a medencében, milyen az étrendem, milyen szigorú szabályrend szerint táplálkozom, kizárandó annak a lehetőségét, hogy bármilyen tiltott szer a szervezetembe kerüljön. Mostantól egy jogászcsapat veszi át ezt az ügyet – mondta végezetül Hosszú Katinka.

– Személy szerint azt tanácsoltam Katinkának – bár  nyilván a döntés az övé –, hogy ne pereljen, ússzon. Egy úszó úszik és ezzel válaszol mindenkinek. Továbbra is tegyen eleget a WADA és az egyéb szervezetek vizsgálatainak. Meggyőződésem, hogy helyt fog állni, Katinka nemcsak szép, kedves és jó úszó, hanem tiszta is – nyilatkozta Gyárfás Tamás.

A sajtótájékoztatón szót kért Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya, aki Casey Barrettre utalva kijelentette: „Ahogy Katinka regenerálódik, úgy Barrett úr egyre inkább degenerálódik.” Kiss hozzátette: ő annyit kért a sportolónőtől, hogy ne figyeljen oda a pletykákra, próbálja függetleníteni magát az eseményektől.

Shane Tusup pedig menjen tovább Katinkával azon az úton, amiről már bebizonyították, hogy jó és eredményes – mondta az úszónő edzőjének is üzenve Kiss László.

Casey Barrett, a Swimming World Magazine munkatársa múlt szerdai véleménycikkében azt taglalja, hogy bár hiteles bizonyítékot eddig nem talált senki, a sokszoros világ- és Európa-bajnok magyar sportoló évek óta folyamatosan emberfeletti teljesítményt nyújt a medencében, ami tiltott ajzószerek használata nélkül szerinte lehetetlen. Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke visszautasítja a vádakat, és magyar szálat sejt a támadás mögött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.