Alonso: „GP2-es a motorunk!”

A csapatvezetés visszafogottságra szólította fel a spanyol pilótát.

B.M.L.
2015. 09. 27. 18:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt nem lehet tudni, hogy a versenyzőknek, a csapatnak vagy a Honda mérnökeinek és vezetőinek volt kínosabb azt látni, hogy a középmezőny autói simán előzgetik a McLaren-Honda két világbajnokát. Mindenesetre a cérna Fernando Alonsónál szakadt el, aki nemes egyszerűséggel az élő adásba kiadott rádióbeszélgetésben GP2-es szintű motornak nevezte a Honda erőforrását, majd hozzátette, ez elég kínos. Egy biztos, a kétszeres világbajnok spanyolnak, úgy tűnik, elege van a megalázó szereplésből. Halkan tesszük hozzá, a csapat másik világbajnoka, Jenson Button is hasonló véleményen van.– Nos, a pályán egyértelműen nem sok mindent tudok élvezni. Elég bosszantó, amikor úgy előznek meg minket, ahogyan. Van, hogy valakinek komolyabb gondjai vannak az autójával, túl későn fékez, elvéti az ívet, hibázik, és még így is megelőz, mégpedig már az egyenes közepén, nem is a féktávon! És ez bosszantó, főleg amikor egy csoportban haladunk. A vezetést önmagában még élvezem, de amikor másokkal együtt haladunk, az nagyon bosszantó – fogalmazott a spanyol elég egyértelműen a Sky Sportsnak.Persze azt hozzátette, még mindig bízik abban, hogy a csapat feljavul és rövidesen a Mercedes legerősebb kihívójává válik. Azt is elárulta, szeretné kitölteni a hároméves szerződését, és háromszoros világbajnokként szeretne a csapattól visszavonulni.A McLaren vezetői számára is nagyon kínos volt Alonso – és Button valamivel szelídebb – kirohanása.– Elég egyenes megjegyzések voltak, amit pilótáink tettek, nem is tudok mit mondani. Most az a legnagyobb feladatom, hogy megtartsam a motivációjukat, hiszen bízom abban, hogy rövidesen minden megváltozik – jelentette ki Éric Bouiller versenyigazgató, míg Ron Dennis, a McLaren első embere annyit mondott, nem kommentálja versenyzői szavait, ám nem tartja túl konstruktívnak éppen Japánban a kirohanásaikat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.