Water Lilly és Willy bemutatóján Gyárfást nem kérdezhették

Vízililiomok lesznek a 2017-es budapesti vizes világbajnokság kabalái.

MTI
2016. 11. 28. 12:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a kabalákat két szakaszból álló pályázaton választották ki. Az első egy nyílt pályázat volt, amelyre ötszáz alkotó ezer pályaműve érkezett be, majd miután a bírálóbizottság nem talált megfelelő alkotást, a második zárt pályázatra tizenkét művészt kértek fel, akik közül kilencen küldték be munkáikat. Végül Tatai Tibor grafikusművész alkotása lett a győztes. Lilly rózsaszín, Willy pedig kék ruhát visel majd.

Szántó Éva, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vb-re szóló jegyeket december 1-jétől lehet megvásárolni a fina-budapest2017.com honlapon, valamint a Eventim hagyományos jegyértékesítő hálózatán keresztül. Hozzátette: a délelőtti előfutamokra és a selejtezőkre már 500-1000 forintért is hozzá lehet jutni a belépőkhöz.

„Azért kezdjük el még idén a jegyértékesítést, mert úgy gondoljuk, hogy a sportrajongóknak szép karácsonyi ajándék lehet egy belépő a világbajnokságra” – fogalmazott Szántó Éva. Hangsúlyozta, az árakat úgy állapították meg, hogy az átlagos magyar emberek számára is elérhetők legyenek.

Tájékoztatása alapján a vb helyszínei közül a Dagály Úszóarénában 12 000 férőhelyes lesz a nézőtér, s egy-egy programra 9000 jegyet fognak értékesíteni. A vízilabda-mérkőzéseknek otthont adó Hajós Alfréd Uszodában 8000-es lesz a lelátó, a toronyugróversenyek helyszínén, a Batthyány téri Duna-parton 1200, a szinkronúszó-eseményeknek otthont adó Városligeti-tónál 4000, a nyílt vízi úszószámok helyszínén, Balatonfüreden 1300 fős nézőteret alakítanak ki.

A sajtótájékoztatón együttműködési megállapodást kötött a vb szervezőbizottsága a Testnevelési Egyetemmel, amelynek alapján az intézmény koordinálja a vb önkénteseinek kiválasztását és felkészítését. A megállapodást Mocsai Lajos, az egyetem rektora, Genzwein Ferenc kancellár, Gyárfás Tamás, a szervezőbizottság társelnöke, valamint Szántó Éva írta alá.

Gyárfás Tamás kiemelte: a vb külföldi megítélését illetően az önkéntesek munkája és a résztvevők szállítása a legfontosabb, ezért óriási a felelősség, és számukra a Testnevelési Egyetem megfelelő garanciát jelent.

Mocsai Lajos azt mondta, megtisztelőnek tartja, hogy Gyárfás Tamás a Testnevelési Egyetemet kérte fel a feladatra. Kifejtette, hogy eddig 4500-an jelentkeztek, akik között a egyetemistáktól a nyugdíjkorhatárhoz közeledőkig több nemzedék képviselteti magát. Jelenleg azt mérik fel, hogy az egyes önkéntesek munkáját a huszonhárom területből melyiken tudják majd a leginkább hasznosítani. A rektor tájékoztatása szerint a 4500 főből 3000-et terveznek kiválasztani, de még várják azoknak a több nyelvet beszélő fiataloknak a jelentkezését, akikből egy több területen is mozgósítható és bármikor bevethető csapatot alakíthatnának ki.

Gyárfás Tamást a sajtótájékoztatón nem lehetett kérdezni az úszószövetségben kialakult helyzetről, arról, hogy a topversenyzők többsége a vezetőség lemondását követeli. A Hír TV-nek arra a kérdésére, hogy a helyzet szerinte befolyásolja-e az úszó-vb-t, azt felelte: nem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.