„Ezt akartad, Katinka? Örülsz neki?”

A Nemzeti Sport szerint Hargitay kemény szavakkal esett neki Hosszúnak. A kapitány cáfolta a hírt.

MNO
2016. 12. 03. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kanadában folytatódik az úszóháború – írja szombati számában  a Nemzeti Sport, megerősítve, hogy korántsem békés hangulatban telnek a december 6-án kezdődő, windsori rövidpályás úszó-világbajnokságra érkező magyar csapat napjai. A sportnapilap Hargitay András szövetségi kapitánnyal készített interjút, melynek természetesen egyik központi témája volt Gyárfás Tamás lemondása. A szakember a lapnak elmondta, hogy az edzői értekezleten Hosszú Katinka és férje, Shane Tusup is részt vett, ám nem közeledtek az álláspontok, mert mint fogalmazott, „kommunikációs blokk van közöttünk, elbeszélünk egymás mellett. [ ] Sajnos konkrétumokig ezúttal sem juthattunk el, mert a beszélgetés közepén felálltak, és otthagytak minket.”

A Nemzeti Sport információ szerint ugyanakkor a megbeszélésen a szakember korántsem ilyen nyugodtan viselkedett. Úgy tudják, Hargitay András azonnal kemény szavakkal esett neki háromszoros olimpiai bajnokunknak.

„Ezt akartad, Katinka? Örülsz neki? Ez volt a célod?”

– rivallt rá a kapitány Hosszú Katinkára, aki egy ideig tűrte férjével az emelkedett hangnemet, majd távozott.

Az interjúban a szövetségi kapitány beszélt a elvárásairól is, aminek kapcsán elismerte, hogy ismét Hosszú Katinkáé lehet majd a főszerep. 

Szombat délután az úszószövetség kiadott egy közleményt, amelyben cáfolta a fentieket. Azt írta, Hargitay András szövetségi kapitány előbb saját nevében helyreigazítási igényt juttatott el a Nemzeti Sportnak a mai nap közzétett, névtelen forrásból származó hamis állítással kapcsolatban, a mielőbbi cáfolatát kérve – írja az Index. A szövetségi kapitány az alábbiak közlésére kérte fel a sportnapilapot:

„A Nemzeti Sport december 3-ai számában, a velem írásban készített interjú mellett ellenőrizetlen forrásból teljesen hamis állításokat jelentettek meg. Valamennyi edző kollégám a fültanúja volt annak, hogy az Önök lapjában szereplő mondatok – »Ezt akartad, Katinka? Örülsz? Ez volt a célod?« – semmilyen formában nem hangzottak el a válogatottedzők windsori megbeszélésén. Továbbá egyáltalán nem volt emelt hangnem, és egyáltalán nem támadtam Hosszú Katinkára sem ekkor, sem a megbeszélés előtt, sem azután. Egyszersmind nyomatékosan kérem, hogy a jövőben tartózkodjanak a személyemet, illetve a magyar úszósportot lejárató, névtelen informátoroktól származó állítások ellenőrzés nélküli közzétételétől, mert ez méltatlan a Nemzeti Sport hagyományaihoz.”

Menetrend

December 14-én, a jövő heti, kanadai rövidpályás világbajnokság után tarthatja meg a Magyar Úszó Szövetség azt az elnökségi ülést, amelyen Gyárfás Tamás elnök a lemondásának döntési hátteréről személyesen kívánja tájékoztatni az elnökségi valamennyi tagját. A MÚSZ az MTI-nek elküldött szombati közleményében jelezte: ezt követően kerülhet sor a jelölőbizottság tagjainak felkérésére, valamint a rendkívüli tisztújító közgyűlés összehívására.

Gyárfás Tamás szerdán az MTI-n keresztül tette közzé szándékát, hogy huszonhárom év után lemond a MÚSZ elnöki tisztségéről. A magyar válogatott ugyanezen a napon utazott Windsorba, a rövidpályás vb-re. Természetesen a csapattal tartott – több edzőtársával, köztük elnökségi tagokkal együtt – Hargitay András szövetségi kapitány is, aki úgyszintén tagja a MÚSZ vezető testületének. Ezért kerülhet sor a szövetség elnökségi ülésére csak a válogatott hazaérkezését követően, december 14-én.

Gyárfás jelenleg a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) alelnökeként tartózkodik Windsorban, ahol többek között a FINA végrehajtó bizottsága, majd a Büró ülésén vesz részt.

Pénteken portálunk írta meg, hogy Gyárfás Tamás még nem írta meg levelét, így nem mondott le az elnöki pozícióról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.