Hamiltont nem lepte meg Rosberg döntése

„Hiányozni fog-e a rivalizálás? Természetesen” – mondta a brit pilóta.

MNO
2016. 12. 02. 21:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A sportvilágnak hiányozni fog. Minden jót kívánok neki. Biztos vagyok abban, hogy sok embert meglepett” – fogalmazott Hamilton, és hozzátette: talán ő az egyetlen, aki számított erre a döntésre, hiszen nagyon rég óta ismeri a német pilótát. Úgy véli, mivel Rosberg tizennyolc év után először nyert, nem meglepő, hogy a visszavonulás mellett döntött – írja a Motorsport.com.

Hamilton kiemelte, hogy Rosbergnek családja van, több gyereket szeretne, az F1 pedig nagyon sok időt vesz el. „Hiányozni fog-e a rivalizálás? Természetesen” – fűzte hozzá. Kitért arra is: gyermekként sokat beszéltek arról, hogy csapattársak lesznek, így nagyon szomorú lesz nélküle a következő év.

A brit versenyző emellett elismerte: a következő szezonban szeretett volna esélyt kapni arra, hogy legyőzze csapattársát, ám ettől függetlenül nem zavarja a döntés.

Mint ismeretes, pénteken váratlanul bejelentette visszavonulását Nico Rosberg.

A német pilóta Facebook-oldalán adott ki közleményt a bécsi díjátadó gála előtt, melyben jelezte, már hétfő este, egy nappal vb-diadalát követően meghozta döntését.

„Attól a pillanattól, hogy a vb-cím sorsa a saját kezembe került, óriási lett rajtam a nyomás, és megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy abbahagyom, ha sikerül megnyernem a bajnokságot – írta Rosberg a közösségi oldalon. – Abu-Dzabiban vasárnap reggel tudtam, hogy ez lehet az utolsó versenyem, s ettől a gondolattól kitisztult a fejem. A verseny minden pillanatát élvezni akartam ennek tudatában.”

A 31 éves Nico Rosberg – akinek édesapja, a finn Keke Rosberg is vb-győztes volt – hozzáfűzte, hogy huszonöt éve, amióta versenyez, az volt az álma, hogy világbajnok legyen, ezért áldozott fel mindent, ezért dolgozott keményen, és most elérte, amit akart.

Rosberg 2006-ban mutatkozott be az autós gyorsasági világbajnoki sorozatban, melyben 206 versenyen indult, 23 futamot nyert meg, összesen 57-szer állt dobogóra, 30-szor indulhatott az első rajtkockából, és múlt vasárnap első vb-címét szerezte. Michael Schumacher és Sebastian Vettel után Rosberg a németek harmadik Formula 1-világbajnoka.

Auf wiedersehen!

Ritkán látható sportolói nagyságról tett tanúbizonyságot, ha igaz az indok, amivel lelép. Viszlát, Nico!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.