Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Összeomlik az Iron-vár, Hosszú Katinka állítólag válik

Valentin-nap másnapján a Blikk azzal indít: kiadta Shane Tusup útját háromszoros olimpiai bajnok úszónőnk.

2018. 02. 15. 6:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nappal azután, hogy Valentin-napi cikkünk ben még reménykedésünknek adtunk hangot, a magyar (úszó)sport első számú párja és Shane Tusup, a Blikk címlapján ékeskedik: az Iron-pár válik, Hosszú Katinka beadta a válókeresetet.

Noha egyelőre csak egy bulvárlap információjáról van szó, mindenképp beszédes, hogy sem Tusup, sem Hosszú nem cáfolta azonnal a Facebookon a fajsúlyos hírt – azon a felületen, ahol „fél életüket élik”.

Hosszú és Tusup az évtized elején Kaliforniában, egyetemi évei alatt jött össze, majd a Hosszú számára csalódást okozó londoni olimpiát követően (ahol nem sikerült érmet szereznie) összekötötték szakmai életüket, 2013-ban pedig össze is házasodtak.

A sikerek jöttek, világkupa-győzelem minden évben, világbajnoki aranyak, 2016-ban pedig a kínai sajtó által idő közben Iron Ladynek elkeresztelt Hosszú Katinka megszerezte a hőn áhított olimpiai bajnoki címet – nem is egyet, mindjárt „három és felet”, a 200 és a 400 vegyesen kívül 100 háton lett első, 200-on rossz benyúlással második.

A sikerek folytatódtak Rio után is, csakhogy a 2017-es év – olimpia utáni esztendőként – túlterheltre sikerült az úszónő és férje számára, és a korábbi, kilengéseknek hitt uszodai balhék is szaporodtak Shane Tusup körül. A feleségéhez kötődő legfontosabb számokat (esküvőjük dátuma, világrekordok) magára tetováló srác a medenceparton verseny közben szólalkozott össze Iron Aquatics-os kollégájával, Darren Warddal – ő szélsebesen távozott is Magyarországról és be is perelte a klubot –, elzavarta a 2016-os windsori rövid pályás vb-n épp egy győzelme után levezető Katinka mellől Sydney (2000) gratulálni kívánó olimpiai bajnokát, Kovács Ágnest, legutóbb pedig Baján, Hosszú szülővárosában, egy bajai versenyen „fuck you”-zta le Pass Ferencet, azt az edzőt, akinek a kezei alatt először lett világbajnok – nem is annyira – dédelgetett párja.

A gondok tavaly ősszel kezdődhettek. Mint Földházi Dávidtól, az olimpia előtt alaptított Iron Aquatics úszóklub első számú férfiúszójától megtudtuk, a zivataros időkben ő is már szövögette a B-tervet, az évzáró rövid pályás Európa-bajnokságra pedig Hosszú már Shane Tusup nélkül utazott ki. (Akkor azt mondták, Shane-nek kiújult a migrénje, ám több helyen megjelent, az edző egy otthoni dührohama után Katinka ténylegesen elköltözött közös otthonukból.) A karácsonyt külön töltötték – Katinka Baján a szülőkkel, Shane Budapesten szintén –, majd az Iron Lady repülőre ült, és meg sem állt Amerikáig, ahol együtt szilveszterezett Dudás Dániellel, gyerekkori barátjával, akit a közelmúltban edzései fejlesztésére az Ironhoz csábított.

Az újévben Hosszú nem talált vissza Tusuphoz: bár többször lefotózták együtt őket a Duna Arénában, ott már nem dolgoztak közösen, és külön autóval is közlekedtek. Az Év Sportolója Gálán január 11-én Tusup magyar nyelvű beszédében mindenkitől bocsánatot kért, akitől csak tudott, és bár ezalatt felesége szeme is párásnak tűnt a nézőtéren, úgy tűnik, nincs visszaút. (Különben pedig Shane a gála után mintha azonnal visszaváltozott volna a kőkemény amerikai gyerekké.)

A vélt történések számos kérdést felvetnek: kivel készül ezután Hosszú Katinka? Mi lesz az Iron Aquaticsszal? Mi lesz a csillebérci álmokkal, a Hosszú Katinka-akadémiával, ami elsősorban Shane „biznisze” volt? A legfontosabb kérdésekre bármikor választ kaphatunk, amint ez megtörténik, frissítjük írásunkat.

Ígérete szerint egyébként a jövő hónapban már versenyezni fog Hosszú, a róla készült friss fényképek tanúsága szerint nagyon nincs olyan fizikai állapotban, mint korábban, ám egy ilyen szintű versenyző hetek alatt képes rendezni a sorokat. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.