El Clásico: Messi már a kezdés előtt főszereplő

A bajnoki tabellán a Barcelona az első, és nyolc ponttal többet gyűjtött a harmadik helyen álló ősi riválisánál, de ez ma mit sem számít. Az annál inkább, hogy Messi pályára léphet-e.

Magyar Nemzet
2019. 02. 06. 0:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 273. el Clásico előtt minden (képünkön) körül forog. A Barcelona–Real Madrid párharcok történetének legeredményesebb gólszerzője a csúcsrangadókon 26 találatot jegyez, Alfredo Di Stéfano és (mindketten Real) 18 gólig jutott.

Ám a Király Kupa elődöntőjének mai első felvonása előtt (21.00, tv: Sport 2) a házigazda Barcelona zsenije azért van a középpontban, mert kétséges a játéka. Szombaton, a Valencia elleni hazai bajnoki (2-2) második félidejében rúgást kapott a jobb combjára – ezt megelőzően csapata az ő két találatával kapaszkodott vissza kétgólos hátrányból –, s visszavette a tempót, a hétfő délelőtti edzést pedig fájdalmai miatt kihagyta.

Az orvosi vizsgálatok szerint húzódást szenvedett, és ma játszani szeretne. Már csak azért is, mert a legutóbbi el Clásicót, a novemberi bajnokit a Nou Campban éppen sérülés miatt kihagyta.

Azt a meccset a Barca nélküle is ­5-1-re nyerte meg Luis Suárez mesterhármasával, de Katalóniában is jól tudják, ilyesmire nem számíthatnak mindig. A bajnoki tabellán a Barcelona az első, és nyolc ponttal többet gyűjtött a harmadik helyen álló ősi riválisánál, de ez ma mit sem számít.

Az annál inkább, hogy Messi pályára léphet-e.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.