Monacói segítség az Ivkovics-csapatnak

A magyar férfi kosárlabda-válogatott matematikailag eljuthat a kínai vb-re, ebben a már kipróbált Darren Govens mellett Jarrod Jones lehet a segítségére.

Magyar Nemzet
2019. 02. 14. 12:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február végén befejeződnek a férfikosárlabda-világbajnokság selejtezői. A magyar válogatott matematikailag eljuthat a kínai vb-re, ám ehhez 22-én Varesében Olaszország, majd 25-én Szombathelyen Horvátország ellen is nyernie kell, és szüksége van más eredmények kedvező alakulására is. Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány – természetesen a két győzelem reményében – tegnap kihirdette a keretet, amelyben két honosított játékos is szerepel, a már kipróbált Darren Govens mellett Jarrod Jones (labdával) is ott lesz a kecskeméti edzőtáborban, sőt kettőjük közül a kapitány őt nevezi a mérkőzésekre.

Jones 2016 nyarán már tagja volt a keretnek, de nem lépett pályára a nemzeti csapatban. Magyarországon az Alba Fehérvárban, Pakson és Szolnokon játszott, jelenleg a francia bajnokságban, a Monacóban kosárlabdázik. Ő jelentkezett, hogy ha tud, akkor szívesen segítene a magyar válogatottnak, a kapitány pedig elküldte a meghívót a centernek.

Sajnos ezúttal sem lehet a kiválasztottak között a legjobb magyar játékos, a Barcelona klasszisa. Klubja az Euroliga-szereplés miatt nem engedi el, azaz továbbra sincs egyezség a sorozatot rendező ULEB és a válogatott tornákat szervező FIBA között.

Hiányzik Rosco Allen is, ezt a kapitány így indokolta: – Tettünk egy gesztust a játékos és a klubja felé, hiszen nagyon fontos mérkőzések várnak rájuk a japán másodosztályban. Rosco mindig első szóra jön a csapathoz, most viszont megértettük, hogy ezúttal jobb, ha marad klubcsapatánál. Hasonló a helyzet a fiatal Somogyi Ádámmal is, aki spanyol klubjával készül sorsdöntő bajnokira, ezért az a megoldás született, hogy vasárnaptól szerdáig velünk készül, aztán visszautazik, hogy játszhasson a bajnoki mérkőzésen.

A válogatott kerete: Ruják András, Govens Darrin, Váradi Benedek, Perl Zoltán, Vojvoda Dávid, Benke Szilárd, Ferencz Csaba, Somogyi Ádám, Kovács Péter, Eilingsfeld János, Juhos Levente, Filipovity Marko, Horti Bálint, Keller Ákos, Molnár Márton, Jarrod Jones.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.