A becsapódás okozta sérülésekbe halt bele a focista

A becsapódáskor elszenvedett fej- és törzssérüléseibe halt bele a kisrepülőgéppel lezuhant Emiliano Sala, a Cardiff City labdarúgója.

Forrás: MTI2019. 02. 12. 12:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vizsgálatok első megállapításait hétfőn tették közzé Bornemouth-ban. A halottkém Ian Parry elmondta, hogy a holttestet az ujjlenyomat alapján azonosították.

A légi baleseteket vizsgáló brit hatóság (AAIB), illetve a rendőrség tovább kutatja a szerencsétlenség okait.

A 28 évesen elhunyt argentin futballista holttestét múlt csütörtökön hozták fel a tengerfenékre lesüllyedt gépről. Az 59 éves pilótának, David Ibbotsonnak továbbra sincs nyoma.

Sala a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Walesbe január 21-én. Az egymotoros repülőgép pilótája a La Manche-csatorna fölött 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

A gépre február 3-án bukkantak a tengerfenéken.

A játékost a balesetet megelőző héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolta le a Cardiff.

Az angol élvonalban szereplő Cardiff City labdarúgócsapata Emiliano Sala repülőgép-szerencsétlensége miatt lemondta tenerifei túráját, hogy a játékosok családjaikkal tölthessék az elkövetkező napokat.A Premier League-ben ezen a héten nem rendeznek fordulót, a Cardiff pedig már kiesett az FA Kupából, ezért a csapatvezetés terve az volt, hogy rövid edzőtábort tart a Kanári-szigeteken.

Az argentin Emiliano Sala tragédiája azonban átírta a programot. Neil Warnock vezetőedző azt tapasztalta, hogy az elmúlt két hét eseményei megrázták a játékosokat és a stábot egyaránt, így szerencsésebb, ha mindenki a szerettei körében pihen néhány napot.

„Sok mindent tapasztaltam már az életben, de ilyennel még nem szembesültem korábban” – mondta a tréner, hozzátéve: most minden játékos feldolgozhatja a történteket a családjával, „mert a család fontosabb mint a futball”.

A 28 évesen elhunyt Salát januárban klubrekordot jelentő, 17 millió euró körüli összegért vásárolta meg a Cardiff a francia Nantes-tól. A futballista ezért utazott Franciaországból Walesbe január 21-én egy egymotoros repülőgépen. Út közben azonban a pilóta a La Manche-csatorna fölött 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. Mint később kiderült, a repülő a tengerbe zuhant, csak február 3-án találták meg a roncsait.

Sala holttestét múlt csütörtökön hozták fel a tengerfenékre süllyedt gépről. Az 59 éves pilótának, David Ibbotsonnak továbbra sincs nyoma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.