Eljegyezte magát Budapesttel

Bár Tarlós István főpolgármester váratlanul közbejött elfoglaltsága miatt nem lehetett jelen, mindez csak keveset vont le a Városházán tett bejelentés értékéből. Amelyre lehet azt mondani, hogy csupán protokolláris jelentőségű volt, valójában azonban jóval több annál, mind Hosszú Katinka, mind fővárosunk szempontjából. Hétfőtől ugyanis Iron Swim Budapestre változik a háromszoros olimpiai és hétszeres világbajnoknő klubjának neve, s a felek biztosak abban, hogy az átalakulásból a névadó és az „átkeresztelt” is profitál.

Ch. Gáll András
2019. 03. 19. 10:54
HOSSZÚ Katinka; SZALAY-BOBROVNICZKY Alexandra
A főpolgármester-helyettes is felnéz világklasszisunkra Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és klubja, az Iron Swim tagadhatatlanul húzós márkanév – ha úgy tetszik, brand – a sport világában; a magyar főváros pedig – minden megszorító jelző nélkül – a világban, hiszen az egyik legkedveltebb turisztikai desztináció. Mostantól összefonódik a két név, hiszen hétfőtől Iron Swim Budapestnek hívják a háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok úszó(király)nő egyesületét.

Az ünnepélyes bejelentésre szóló meghívón Tarlós István neve szerepelt, de a főpolgármestert halaszthatatlan elfoglaltsága miatt helyettese, Szalay-Bobrovniczky Alexandra képviselte.

„Tavaly év végén keresték meg Katinkáék a főpolgármester urat azzal, hogy ezentúl Iron Swim Budapest néven szeretnék működtetni klubjukat. Tarlós úr azonnal az elképzelés mellé állt, mert Hosszú Katinka olyan értékeket képvisel, hogy példaképként tudnak rá tekinteni a fővárosiak. Így hát mostantól Iron Swim Budapest az úszóklub neve. Tegyük hozzá: büszkeségünkre – fogalmazott a főpolgármester-helyettes, majd így folytatta: – Katinkáék úszóiskolájukon keresztül sokat tesznek a budapesti gyermekekért. Ez sohasem volt annyira fontos, mint idén, amikor Budapest lesz Európa sportfővárosa – és ez természetesen nem csak élsportot jelenti. Az elmúlt hónapok eredményeire büszkék lehetünk, január elsején rekordszámú részvétellel nyitottunk a városligeti Műjégpályán, négyezer gyerek ingyen tanult meg korcsolyázni. Május 25-én pedig családi sportnapot tartunk, amelyen Katinka is jelen lesz, aminek nagyon örülünk. Cél­jaink összefonódnak, találkoznak, Budapest legyen még sportosabb – ebben segít Katinka az úszóklubjával.”

A főpolgármester-helyettes is felnéz világklasszisunkra
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Hosszú Katinka tömören vázolta az előzményeket: „Miért is fontos klubunknak a Budapest név? Jómagam 2012-ben költöztem ide, hiszen Baján nőttem fel, aztán pedig évekig Kaliforniában tanultam. De ma már bátran kimondhatom: imádom ezt a várost! És persze az úszást… Rengeteget kaptam ettől a sportágtól, el sem tudom képzelni, hol tartanék most úszás nélkül. Az Iron Swim arra épül, hogy a gyerekek is végigjárhassák ezt a csodálatos utat, amelyen én még mindig járok. Külön köszönöm Tarlós István főpolgármester úrnak a lehetőséget, a hét végén fogok életemben először az Iron Swim Budapest színeiben versenyezni, Marseille-ben, majd az utána következő héten Debrecenben, az ob-n is ezt az új klubot képviselem versenyzőimmel együtt.”

A sajtóértekezlet után Petrov Árpádtól, Katinka edzőjétől azonban megtudtunk kulisszatitkokat: „Már tavaly augusztusban, amikor megkezdtük az együttműködést Katinkával, rögtön arra gondoltam, egész Budapestet kellene képviselnie. Katinkának is tetszett a gondolat, s amikor Tarlós úrral leültünk tárgyalni, egy pillanat alatt sikerült közös nevezőre jutnunk. A főpolgármester úr nagy rajongója a bajnoknőnek, 2017-ben ragaszkodott hozzá, hogy ő is átadhasson egy aranyérmet a budapesti vb-n, a Duna Arénában.”

A szerződés anyagi hátteréről semmit nem közöltek a felek, de mi úgy tudjuk, az Iron Swim Budapestnek ezzel a megállapodással sikerül működését nullszaldósra kihozni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.