Trónfosztott Király: Hárommeccses pihenő

Magyar Nemzet
2019. 03. 20. 10:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sport információja szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága három mérkőzésre szóló eltiltással büntette a Haladás rutinos kapusát, Király Gábort, akit a Ferencváros elleni hét végi bajnokin állítottak ki.

A Fradi sokáig nem tudta bevenni a Haladás kapuját, azonban a 69. percben Lovrencsics Gergő távoli bombája nyomán a labda irányt változtatott Murtaz Daushvilin, és védhetetlenül vágódott Király Gábor kapujába. Az addig több bravúrt bemutató, tizenegyest is hárító válogatottsági rekorder kapus olyan hevesen reklamálta, hogy két lesen lévő Fradi-csatár is zavarta a védésben, hogy a játékvezető tíz másodpercen belül két sárgát osztott ki neki, s a második értelemszerűen pirosat ért.

Király a találkozó után tagadta, hogy egyetlen káromkodás vagy szitokszó is elhagyta volna a száját, míg a korábbi FIFA-játékvezető és NB I-es csúcstartó Szabó Zsolt arról beszélt a tévében, hogy nem kellett volna megadni Lovrencsics gólját.

A fegyelmi bizottság tehát három mérkőzésre szóló eltiltással bünteti Királyt, aki így kihagyni kényszerül a Puskás Akadémia, a Diósgyőr és az MTK elleni meccseket.

Király életében másodszor kapott pirosat, először 24 éve, 19 éves korában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.