Aranyérmes a magyar válogatott az Európa Kupán

A magyar férfi vízilabda válogatott nyerte az Európa Kupa zágrábi nyolcas döntőjét: Märcz Tamás együttese a vasárnapi fináléban a házigazda világbajnoki címvédő horvátokat győzte le 10-8-ra.

Forrás: MTI2019. 04. 07. 21:45
null
Fotó: Madar David [email protected] +3630-7005390
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar csapat – amely a negyeddöntőben Montenegrót, a négy között pedig Olaszországot búcsúztatta – végig vezetve, magabiztosan diadalmaskodott, a tíz gólon nyolcan osztoztak, a legeredményesebb játékos Manhercz Krisztián volt három találattal.

A magyar válogatott már a döntőbe jutásával kiharcolta, hogy júniusban ott legyen a belgrádi világliga szuperdöntőjében, amelynek győztese elsőként szerez kvótát a tokiói olimpiára.

Eredmények, döntő:

Magyarország-Horvátország 10-8 (2-2, 3-1, 3-2, 2-3)

----------------------------------------------------

a magyar csapat gólszerzői: Manhercz 3, Angyal D., Bátori, Kovács G., Vámos, Német, Erdélyi, Zalánki 1-1

Hárai Balázs sérülése nem jött rendbe, így akárcsak az Olaszország elleni elődöntőben, ezúttal is Német Toni volt Märcz Tamás szövetségi kapitány egyetlen centere. A kapuban ezúttal Nagy Viktor kapott lehetőséget. A világbajnok kapus remekül kezdett, hiszen előbb emberelőnyben hárított, utána pedig kifogta Loren Fatovic ötméteresét, míg a túloldalon Angyal Dániel centerből szerzett vezetést. A horvát egyenlítés után az olaszok ellen győztes gólt szerző Manhercz Krisztián talált be. A házigazdák fórból egalizáltak.

Az OSC 22 éves játékosa a második felvonásban kétszer is bevette a világklasszis Marko Bijac kapuját. Ettől Bátori Bence is felbátorodott, góljának köszönhetően pedig kettővel elment a magyar válogatott (5-3).

A nagyszünet után nagy lehetőséget szalasztott el a magyar válogatott: ötméterest rontott. A háromgólos különbség így sem kellett sokat várni, Kovács Gergő bombázott a hálóba. A közte négyért emberelőnyben támadhatott a magyar csapat, de a bejátszás rossz volt, az ellentámadásból pedig ötöst kaptak a házigazdák, Maro Jokovic pedig már nem hibázott. Nem sokkal ezután Vámos javított egy bombával, majd egy távoli horvát találat után Német harcolt ki egy kiállítást, amelyet ő maga szinte azonnal gólra váltott.

A záró felvonás elején Nagy Viktor többször is hárított emberhátrányban, így a horvátok „csak” két gólra jöttek fel, mielőtt Erdélyi Balázs bepofozott egy kipattanót (9-6). A vendéglátók Fatovic góljával zárkóztak, de nehéz helyzetbe kerültek, mivel a Bátorit megütő Javier Garcia Gadea, valamint Luka Luncar fegyelmezetlensége miatt hátrányba kerültek, amit ki is használt. A horvátoknak a hátralevő időben már nem volt esélyük az egyenlítésre.

A találkozót követően a mérkőzés legjobbjának járó elismerést Nagy Viktor vehette át, míg Varga Dénest a torna legértékesebb játékosának választották.

A FINA tájékoztatása szerint a belgrádi világliga szuperdöntőben a magyarok a japánokkal, a kanadaiakkal és a spanyolokkal szerepelnek majd azonos csoportban, míg a másik négyesben a házigazda szerbeken kívül az ausztrálok, a horvátok és a kazahok találkoznak egymással.

korábban:

bronzmérkőzés:

Spanyolország-Olaszország 9-7 (3-1, 0-2, 5-3, 1-1)

az 5. helyért:

Montenegró-Szerbia 16-14 (5-6, 5-2, 4-2, 2-4)

a 7. helyért:

Görögország-Oroszország 15-14 (3-3, 5-4, 4-2, 3-5)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.