Elúszni látszik a párizsi főtábla

A párosban világbajnok Babos Tímea az elmúlt egy évben nyolc mérkőzést nyert meg egyesben, huszonnégyet vesztett el, és csak egyetlen versenyen jutott tovább az első fordulóból. A lejtmenetnek nyoma van, a nem hivatalos világranglistán visszacsúszott a 141. helyre, s nem lesz főtáblás a Roland Garroson. Helyzetét súlyosbítja, hogy jelenleg edző nélkül készül — édesapja tartja benne a lelket. Nehéz lesz innen visszakapaszkodnia.

2019. 04. 04. 7:18
BABOS Tímea
Nehéz lesz a 141. helyről visszakapaszkodni Fotó: Miguel Sierra Forrás: MTI/EPA–EFE
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Babos Tímea tavaly szeptemberben jelentette be, hogy sikerült megállapodnia Nick Horvattal, majd az együttműködés eredmények hiányában március­ban véget ért. Babos egyéniben kicsúszott a top 100-ból, és arra a következtetésre jutott, hogy mégsem Horvattal képzeli el a jövőt. A soproni játékos azóta edzőpartnerekkel gyakorol, felkészítője nincs, bár a színfalak mögött javában folyik az egyeztetés egy főállású edzővel. Volt olyan jelölt, aki a szakmai kérdésekben gyorsan dűlőre jutott a soproni játékossal, de más vonalon nem találta meg a közös hangot a – nem éppen simulékony természetéről híres – teniszezővel.

Babos Tímeának ezúttal nem más, mint az édesapja segít pályafutásának eddigi legnehezebb periódusában. Babos Csaba korábban éveken át edzette a lányát, nem ismeretlen feladatra vállalkozott az átmeneti időszakban. Az édesapa a Miamiban rendezett mesterversenyre érkezett, továbbutazott a lányával a mexikói Monterrey-be, ahol tavaly döntőt játszott, idén viszont már az első fordulóban búcsúzott, ezzel 179 pontot veszített, és visszacsúszott a világranglista 141. helyére.

Babos alkupozíciója nem kedvező: nem tolonganak a piacon olyan külföldi edzők, akik évente több mint húsz héten át kísérnének versenyről versenyre egy mélyponton levő – nem a modora miatt szerethető – teniszezőt. Nehéz megítélni, hogy mi szolgálná legjobban a játékos érdekeit, Babos talán akkor jár a legjobban, ha egyet visszalép, és enged az igényeiből. Az már biztos, hogy a Roland Garroson nem lesz főtáblás, hasonló Grand Slam-tornán legutóbb öt éve, 2014-ben a Roland Garroson esett meg vele.

Nehéz lesz a 141. helyről visszakapaszkodni
Fotó: MTI/EPA–EFE

Fucsovics Soroksáron gyakorol

Új edzője, Olivier Tauma kérésének eleget téve Fucsovics Márton szabad téren készül a salakpályás szezonra. A célnak tökéletesen megfelel a soroksári tenisz klub, ahol Fucsovics Davis-kupa csapattársával, Balázs Attilával gyakorol, az erőnléti edzéseit továbbra is a Városmajorban található Budai Tenisz Clubban végzi. A versenyző köréből származó információk szerint a BTC lett volna a teniszedzések ideális helyszíne is, de ott csak a jövő héten engedik le a sátrakat, tehát jelenleg csak fedett pályán készülhetne Fucsovics Márton. Ezért döntött Tauma a soroksári helyszín mellett, a többi nem más, mint összeesküvés-elmélet…

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.