Jó befektetés a Bp. Honvéd

Eladta a Budapest Honvéd labdarúgócsapatát George F. Hemingway. A vevő a szentesi kötődésű, a távközlési és energetikai piacon szereplő Metalcom-csoporthoz tartozó, magántőke-befektetésekkel foglalkozó Reditus Equity Zrt. A vételárat a felek nem hozták nyilvánosságra. Hemingway korábban a magyar sajtóban többször úgy nyilatkozott, hogy tízmillió euróért hajlandó lenne megválni a klubtól.

Magyar Nemzet
2019. 04. 09. 7:06
null
Azt mondta, nem vállal más szerepet a magyar futballban Forrás: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többi hazai médium – élen az Nso.hu-val – már napokkal ezelőtt kész tényként közölte az ügyletet, amelyet hivatalosan tegnap jelentettek be.

A formaságok kedvéért jegyezzük meg, a Honvéd Futball Club Kft.-nek a The Hemingway Group leányvállalata, a nevadai bejegyzésű Quinex America LLC volt a százszázalékos tulajdonosa 2006-tól. Ettől a cégtől vásárolta meg a futballklub ugyancsak százszázalékos tulajdonjogát a Metalcom-csoporthoz tartozó befektetőcég, a Reditus Equity Zrt.

A Metalcom Távközlési és Rendszer-integrációs Zrt.-t 1999-ben Szentesen alapították, a cég a hazai távközlési kivitelezési piac megkerülhetetlen szereplője.

A Reditus Equity Zrt.-t 2017 nyarán hozták létre azzal a céllal, hogy középtávon a hazai magántőke-befektetési (angol szakszóval private equity) piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon. A mostani tranzakció is azt mutatja, a társaság nem specializálódik adott iparági szakterületekre, a zöldmezős beruházásoktól az ingatlanfejlesztésen át akár egészen a futballklubokig terjed a spektruma.

Azt mondta, nem vállal más szerepet a magyar futballban
Fotó: Mirkó István

„Örömmel tölt el, hogy a munkám eredményeként a Honvéd ismét a magyar labdarúgás egyik legstabilabb hátterű és legsikeresebb klubja lett, méltó régi hírnevéhez. A legbüszkébb mindazonáltal nem is a magyar bajnoki címre vagy a kupagyőzelmekre vagyok, hanem hogy sikereinket jelentős részben a Magyar Futballakadémián folyó kimagasló szakmai munkára, az ott képzett fiatal magyar játékosokra tudtuk alapozni” – nyilatkozta a vevőkkel közös közleményében George F. Hemingway, a Budapest Honvéd korábbi tulajdonosa.

„Egyértelmű célunk, hogy a Magyar Futballakadémia korszerűen felszerelt utánpótlásközpontjában még több fiatal magyar játékos tehetsége bontakozhasson ki, akik később a felnőttcsapatba felkerülve idővel nemzetközi szintű játékosokká válnak. Ez a Honvéd és ez a magyar labdarúgás érdeke egyaránt” – hangsúlyozta Bozó Zoltán és Mendelényi Dániel, a Metalcom Zrt. két meghatározó tulajdonosa.

„Kevesen tudják, hogy a Honvéd az elmúlt évek kiemelkedő teljesítményét úgy érte el, hogy közben nyereségesen gazdálkodott. A szakmai sikerek fenntartása mellett ugyanolyan fontosnak tartjuk a klub anyagi stabilitásának megőrzését, piaci bevételeinek erősítését, hiszen hosszú távon csak így maradhat versenyben a bajnoki címért és az európai kupaszereplésért” – tette hozzá Makra Zsolt, a Metalcom-csoporthoz tartozó vevő, a Reditus Equity Zrt. vezérigazgatója. George F. Hemingway korábban elárulta, az eladással kivonul a magyar futballból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.