Tartalékosan tesztelnek

2019. 04. 10. 14:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lólengésben még 2012-ben, Londonban olimpiai bajnok Berki Krisztián hosszadalmas vállsérülése után még mindig a gyógyulás szakaszában van, s női válogatottunk két klasszisa, az ugrásban tavaly Eb-győztes Dévai Boglárka és az összetettben két éve Eb-ezüstérmes Kovács Zsófia sem indul a tornászok mától vasárnapig tartó szczecini Európa-bajnokságán. A lengyel városban így tartalékos lesz válogatottunk, a férfiaknál Babos Ádám, Kardos Botond, Mészáros Krisztofer és Vecsernyés Dávid, a nőknél Péter Sára, Fehér Nóra, Székely Zója és Bácskay Csenge lép a szerekhez.

Közülük a papírforma alapján a tavalyi Eb-n nyújtón bronzérmes Vecsernyés végezhet a legelőrébb, de miként Puskás Jenő szakmai igazgató leszögezte: ezúttal tesztként tekintenek az Európa-bajnokságra, ugyanis a sportágban az októberi olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz az év legfontosabb versenye Stuttgartban, ott kell csúcsformába lennie minden versenyzőnknek. „Ezzel együtt szeretnénk, ha az Eb-n Vecsernyés nyújtón döntőközeli eredményt produkálna” – mondta el Puskás Jenő. Ma a férfiak, holnap a nők selejteznek, pénteken az egyéni összetettben, szombaton és vasárnap a szerenkénti finálékban osztanak érmeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.