Újra itt van a ferencvárosi jégkorszak

A „kis” magyar bajnoki cím után az „összmagyart” is bezsebelte a Ferencváros jégkorongcsapata, miután az Erste-liga döntőjének tegnapi, ötödik mérkőzésén 5-2-re legyőzte a Csíkszeredát, s 4-1-es összesítéssel lezárta a párharcot. Az FTC huszonkét évet böjtölt fennállása huszonhatodik aranyérmére.

2019. 04. 03. 13:54
null
Roczanov Dezső (elől) támadja a csíkszeredai kaput Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pesterzsébeti Jégcsarnoknak igazi retróhangulata van, de ha már egyszer feltámadt a ferencvárosi jégkorong, sokáig nem lehet halogatni a saját jégpálya felhúzását. Pláne, hogy végre ismét van ütőképes utánpótlás is; szép gesztusként a kicsik kísérték ki a nagyokat a jégre. „Több világsztár van közöttük” – jellemezte a tízéves hokipalántákat Kercsó Árpád hetvenévesen is a rá jellemző eltökéltséggel. A hazai szurkolók a nagyok között annak is örülnek, hogy újra bajnoki aranyérmes csapatuk van.

A csíkszeredaiak kockáztattak az ötödik mérkőzésre. Az előző meccsen betlizett, három potyagólt is beszedett Lundströmöt kihagyták, Onodi kezdett a kapuban. Továbbá lényegében két és fél sorral játszottak. A taktika csak részben vált be. Mert bár az első harmadot a vendégek irányították és a vezetést is megszerezték, a második húsz perc közepére látványosan kipukkadtak. A hazaiak nem játszottak igazán jól, ám úgy igen, ahogy Fodor Szabolcs vezetőedző jelmondatként még a nyáron megfogalmazta: keményen, Fradi-szívvel. A tanítványai fordítottak is 3-1-re, ami után a záró húsz perc már gálaelőadás volt, így végeredményben 5-2-re nyert az FTC.

Roczanov Dezső (elől) támadja a csíkszeredai kaput
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezután olyan ünneplés vette kezdetét, amilyet a magyar jégpályákon már huszonkét éve nem láttak: legutóbb 1997-ben nyert bajnoki címet hokiban a Ferencváros. S mintha a régi idők bája tért volna vissza egy estére. „Izzik a csarnok, itt a magyar bajnok!” – énekelték a fradisták, majd „Indul a busz!” rigmussal bosszantották a csíkia­kat.

Ám amikor a két csapat felsorakozott egymással szemben, a hazaiak zendítettek rá elismerésként: „Szereda! Szereda”; s mindezek betetőzéseként együtt énekelték el a székely himnuszt a tényleg maroknyi székellyel. Szívmelengető hokiünnep részesei lehettünk, amelynek – még a csíkiak is elismerik – idén megérdemelten zöld-fehér a tónusa.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.