Beszakadt a jég a mieink alatt Szlovénia ellen

A 6-0-s katasztrofális vereség, mondhatnánk, hogy megmutatta a magyar hoki minden gondját-baját, de sokkal közelebb áll a valósághoz a megállapítás: sajnos ez a keserű realitás.

Ch. Gáll András
2019. 05. 04. 8:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tegnapi Szlovénia–Magyarország mérkőzés előtt a kazahsztáni Nurszultanban, a jégkorongozók Divízió 1/A világbajnokságán még azt számolgattuk, hogyan alakulhatna ki az élen olyan körbeverés, amelyből a mieink a feljutásra esélyesen jöhetnének ki. Most viszont, két és fél órával később, már azért kellett szorítanunk, nehogy kiessünk a sportág közvetlen második vonalából. Mert ami közben történt, az a magyar hoki legsötétebb lapjaira kívánkozik.

Ne szépítsük, 6-0-ra kikaptunk délnyugati szomszédunktól egy olyan meccsen, amelynek megnyerésére egy pillanatig sem volt sanszunk. Már az előjelek sem voltak kedvezők, Magosi Bálint sérülés, Hári János eltiltás miatt nem állhatott Majoross Gergely szövetségi kapitány rendelkezésére. Az első harmadban egy darabig mi támadtunk, szorongattunk, de Gracnar, a szlovén kapus mindent védett, majd a 14. perc végén Stebih a kék vonalról Vay Ádám kapujának bal sarkába bombázott.

Ekkor még nem sejtettük a szomorú véget, végtére is a hokiban egy gól hátrány nem hátrány. Csakhogy a második játékrész elején Drozg gyorsan duplázott, és 0-3-nál már kínunkban vakargatni kezdtük a fejünket. De nem volt időnk megdöbbenni, mert a fehérvári légiós Kuralt beverte a pakkot a bal pipába, s mivel Vay mintha egy kicsit mellényúlt volna a korongnak, Majoross mester lekapta a hatalmas termetű kapust, és beküldte a helyére a kétségbeesetten melegítő Bálizs Bencét.

A kapuscsere sem segített. Az utolsó harmadban előbb Anze Kopitar, a Los Angeles Kings kétszeres Stanley-kupa-győztes csapatkapitánya – és persze a szlovén válogatott csékája – is betalált, majd másfél perccel a vége előtt Hebar, az Újpest légiósa egy parádés, emberhátrányos (!) csiki-csuki végén közvetlen közelről pöccintette be a pakkot Bálizs kapujába, lezárva a (nettó) hatvanperces vesszőfutásunkat.

A 6-0-s katasztrofális vereség, mondhatnánk, hogy megmutatta a magyar hoki minden gondját-baját, de sokkal közelebb áll a valósághoz a megállapítás: sajnos ez a keserű realitás.

Az utolsó forduló előtt egy győzelemmel és három vereséggel áll a magyar csapat, amelynek így tehát a bennmaradásért kell küzdenie. Mivel a 6-0-s vereséggel botrányosra romlott a gólkülönbségünk, amennyiben Litvánia bármilyen arányban legyőzi Szlovéniát – kiesünk. A magyar válogatott vasárnap 15.30-tól a házigazda kazahok ellen zárja a vb-t, természetesen, ha pontot szerzünk, bennmaradunk, de erre az eddig látottak alapján kevés az esély. Az első két helyezett játszhat a 2020-as, svájci elit-vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.