Bicskanyitogató, kisstílű végjáték

Heroikus küzdelmet folytatott a Mol- Pick Szeged azért, hogy ledolgozza a Szkopjéban összeszedett nyolcgólos hátrányát a Vardar ellen vasárnap, a férfikézilabda Bajnokok Ligájában.

2019. 05. 07. 7:06
null
Skube (jobbra) elégtételt akart a sérelmeire Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Heroikus küzdelmet folytatott a Mol- Pick Szeged azért, hogy ledolgozza a Szkopjéban összeszedett nyolcgólos hátrányát a Vardar ellen vasárnap, a férfikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Egy félideig a csoda közelébe kormányozta a szegediek hajóját Carlos Pastor vezetőedző, a szünet után elfogyott az erő, a Vardar tolerálható mértékűre tornázta vissza a különbséget, és kiharcolta a továbbjutást.

A meccs nem a sportélményről marad emlékezetes. Erről leginkább Stas Skube tehet, a szegediek korábbi irányítója, aki tavaly – magyar bajnokként – távozott a Vardarhoz.

A szlovén játékmester folyamatosan hergelte a hazai közönséget, beszólogatott korábbi játékostársainak és edzőjének, Carlos Pastornak, aki egy éve lemondott róla. Szegedi forrásaink szerint a magáról megfeledkező játékos egy ízben a hazai kispad felé köpött, de a játékvezető és a mérkőzés hivatalos ellenőre nem vette észre az esetet.

Skube a mérkőzés után valamelyest lehiggadva a számára megalázó búcsúval magyarázta a tettét. A Nemzeti Sport internetes oldalán látható videóinterjúban azt ecsetelte, hogy tavaly nyáron méltatlan helyzetbe került, amikor Skpye-on keresztül küldte el a klub.

Meg akarta mutatni, hogy többet ér annál, mint ahogy azt Szegeden gondolták. Forrásaink szerint Skube nem bontotta ki a valóság minden szeletét, magyarán nem mondott igazat. Tavaly nyáron Joan Canellas mellett még egy irányító, a csapat korábbi játékosa, Dean Bombac is a bajnokcsapathoz igazolt, s ezt közölték Skubéval.

Aki előbb férfias hévvel kijelentette, hogy nem futamodik meg a feladat elől, megküzd a helyéért. Majd a menedzserével elkezdett csapatot keresni, kiderült, hogy a Vardar Szkopje tárt karokkal várja.

Skube (jobbra) elégtételt akart a sérelmeire
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Igen ám, de volt egy kis bökkenő: Skube szerződése 2020-ig élt Szegeden, a magyar bajnok nagyvonalúan járt el, amikor közös megegyezéssel felbontották a kontraktust. Ezek után mindenkit leforrázott Skube heves ökölrázása, provokációja.

Carlos Pastor a sajtótájékoztatón kitért az újabb szóváltás elől. Az esemény kellős közepén, egy kellemetlen kérdésnél felállt, és szó nélkül lelépett. Skube erre magából kikelve kiabálta: na, most láthatják, milyen ember, tessék.

Valóban nem lehetett olyan szép az elválás… Még ennél is érthetetlenebb, hogy min veszett össze Roberto Parrondo és Carlos Pastor, a Vardar és a Szeged edzője. A hajrában, amikor pankrációba hajlott a meccs, Pastor odaszólt korábbi tanítványának, az exszegedi Parrondónak, hogy emelt fővel kell elviselni a győzelmet.

„Szkopjéban az utolsó tíz percben rontottuk el, azon múlott a továbbjutásunk. A hazai meccsről nem szeretnék bővebben beszélni, engem is váratlanul ért, ahogy a hajrában elszabadult a pokol. Skubét nem értem, de ez legyen az ő dolga. Mostantól azon dolgozunk, hogy megvédjük a bajnoki címünket a Veszprémmel szemben” – zárta rövidre a párharcot a Szeged beállósa.

Az európai szövetség sem hagyja szó nélkül, vizsgálja a történteket. Határozatot majd csak minden információ begyűjtése után ígér az EHF.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.