Kína maradt az egyetlen pályázó a 2023-as Ázsia Kupa megrendezésére

Szöul, 2019. május 16., csütörtök (MTI/AFP) – A Koreai Köztársaság visszalépése után Kína maradt az egyetlen pályázó a 2023-as labdarúgó Ázsia Kupa megrendezésére.

Forrás: MTI2019. 05. 16. 21:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-koreai szövetség (KFA) állásfoglalása szerint ők a továbbiakban a 2023-as női világbajnokság kandidálására kívánnak fókuszálni, melyet a Koreai NDK-val közösen szeretnének megrendezni.

Mindez azt jelenti, hogy az ugyanabban az évben sorra kerülő férfi kontinenstornának nagy valószínűséggel Kína ad majd otthont. A rendezési jogot június 4-én ítéli oda az ázsiai szövetség.

Kína ezt megelőzően egyszer, 2004-ben volt házigazdája az eseménynek, akkor a hazai válogatott a döntőben 3-1-re kapott ki a japán csapattól.

Az idei Ázsia Kupát az Egyesült Arab Emírségekben rendezték, a tornát Katar nyerte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.