Legponterősebb játékosa nélkül áll ki a vb negyeddöntőre a kanadai hokiválogatott

Forrás: MTI2019. 05. 23. 13:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anthony Mantha, a szlovákiai jégkorong-világbajnokság legponterősebb kanadai játékosa eltiltás miatt nem játszhat a Svájc elleni csütörtöki negyeddöntőben.

A nemzetközi szövetség (IIHF) honlapja szerint a fegyelmi bizottság bizonyítottnak látta, hogy Mantha szándékosan és sérülésveszélyesen ütközött az amerikai Colin White-tal a két csapat keddi csoportmérkőzésén, melyet 3-0-ra nyert meg együttese. A kanadai csatár a fejre, nyakra irányuló mozdulatért 2+10 perces büntetést kapott a találkozón.

A kanadaiak az A csoportból hat győzelemmel és egy vereséggel az első helyen jutottak a negyeddöntőbe. A 24 éves Mantha – a Detroit Red Wings játékosa – a hét találkozón hét góllal és öt gólpasszal 12 pontot gyűjtött, amellyel a vb kanadai táblázatán az ötödik helyen áll. A góllövőlistán viszont hármas holtversenyben első.

Az elődöntőbe jutásért Kanada 16.15-től mérkőzik meg a B csoportban negyedik svájciakkal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.