Djokovics és Thiem meg sem izzadt

Thiem zsinórban negyedszer elődöntős Párizsban, Djokovics legutóbb 2016-ban jutott idáig, most viszont szenzációs formában van: ő nyerte az előző három GS-tornát.

Magyar Nemzet
2019. 06. 07. 7:53
French Open - Roland Garros
A szerb világelső zsinórban negyedik GS-sikerére hajt Fotó: Charles Platiau Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alexander Zverev ismét könnyűnek találtatott. Az orosz származású német teniszezőt tartják a legesélyesebbnek arra, hogy megtörje a nagy négyes, illetve Andy Murray kiesésével már csak nagy hármas, és Novak Djokovics egyeduralmát a Grand Slam-tornákon. Zverev tegnap Djokoviccsal játszott, helyesebben a szerb világelső játszott vele a francia nyílt teniszbajnokságon; a végeredmény kiábrándító: 7:5, 6:2, 6:2, 2 óra és 9 perc alatt. A 22 éves Zverev ugyan nyert már tizenegy ATP-tornát, ötödik a világranglistán, de Grand Slam-viadalon ötödik nekifutásra sem jutott tovább a negyeddöntőnél.

– Pályafutásom során, ahogy telnek az évek, azt tapasztalom, a történelmi eredményeknek egyre nagyobb az értékük. Ez motivál engem is, s ezt úgy a legkönnyebb megtenni, ha minél tovább világelső maradok – jegyezte meg a találkozó után a szerb világelső Djokovicsnak a tavaly döntőig jutó – Nadal a címvédő – Dominic Thiem lesz az ellenfele a négy között. Az osztrák teniszezőnek ugyancsak nem okozott gondot az orosz Hacsanov, mondhatni, még simábban, 1 óra 47 perc alatt, 6:2, 6:4, 6:2-re nyert. Fájó szívvel jegyezhetjük meg: másfél éve Davis-kupa-meccsen legyőzte Hacsanovot. A magyar éljátékos nemhogy a nyolc közé, még a második fordulóba sem jutott be a Roland Garroson, s időközben DK-csapatunkat is magára hagyta.

Thiem zsinórban negyedszer elődöntős Párizsban, Djokovics legutóbb 2016-ban jutott idáig, most viszont szenzációs formában van: ő nyerte az előző három GS-tornát. A másik ágon, ne feledjük, két gigász, Federer és Nadal csap ma össze.

A szerb világelső zsinórban negyedik GS-sikerére hajt
Fotó: Reuters

A hölgyeknél a 17 éves, orosz származású amerikai Amanda Anisimova kiverte a címvédő Simona Halepet. A román játékos vereségével eldőlt, hogy biztosan új Grand Slam-bajnokot avatnak Párizsban, hiszen a négy elődöntős egyike sem nyert még kiemelt viadalt.

Tegnap azt is megtudtuk, hogy az Elise Mertens, Arina Szabalenka belga, fehérorosz kettős lesz és Kristina Mladenovic ellenfele a női párosverseny elődöntőjében.

A juniorok között Makk Péter egyesben a nyolc között búcsúzott, a januári Australian Openen páros bajnok Nagy Adrienn dél-koreai társával ugyanezt az akadályt sikerrel vette.

Negyeddöntő, férfiak: Djokovics (szerb, 1.)–A. Zverev (német, 5.) 7:5, 6:2, 6:2, Thiem (osztrák, 4.)–Hacsanov (orosz, 10.) 6:2, 6:4, 6:2, a mai elődöntőben: Nadal (spanyol, 2.)–Federer (svájci, 3.), Djokovics–Thiem; nők: Anisimova (amerikai)–Halep (román, 3.) 6:2, 6:4, Barty (ausztrál, 8.)–Keys (amerikai, 14.) 6:3, 7:5, a mai elődöntőben: Barty–Anisimova, Konta (brit, 26.)–Vondrousova (cseh).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.