Külön ágra került a Győr és az FTC a női kézilabda BL-ben

Külön ágra került a Ferencváros és a címvédő Győr a női kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki, bécsi sorsolásán.

Forrás: MTI2019. 06. 27. 19:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötszörös BL-győztes győriek a szlovén Krim Mercator Ljubljana és a svéd IK Sävehof együttesével, továbbá a selejtezőtorna győztesével találkoznak a D csoportban. A szeptember 6-8-án esedékes selejtezőtornán a spanyol Rocasa Gran Canaria, a török Kastamonu Belediyesi GSK, a szerb ZORK Jagodina és a cseh DHK Banik Most szerepel majd.

„Úgy gondolom, a csoportunk a tavalyi évhez hasonlóan könnyebb ellenfeleket tartogat, mint a többi. Ennek is megvannak a jó és rossz oldalai. Azt az utat fogjuk követni, amit tavaly is, mindig a következő ellenfélre koncentrálunk és legjobb tudásunk szerint kell szerepelnünk” – mondta a klub honlapján Danyi Gábor vezetőedző.

A legutóbbi négy idényben negyeddöntős Ferencváros az előző idényben bronzérmes norvég Vipers Kristiansand, a negyedik helyezett francia Metz HB, valamint a horvát Podravka Koprivnica társaságában az A csoportba került, tehát a két magyar csapat – a legutóbbi szezonnal ellentétben – továbbjutás esetén nem játszik egymással a középdöntőben. A csoportkör négyeseiből az első három jut tovább.

„Szép feladat előtt állunk. Itthon a francia és a norvég együttest is megverhetjük, az pedig szinte kötelező, hogy a Podravka előtt végezzünk a csoportban, és továbbmenjünk a középdöntőbe” – vélekedett Elek Gábor vezetőedző.

Hozzátette, várakozásai szerint a CSM Bucuresti, a Rosztov-Don és az Esbjerg lesz az ellenfelük a középdöntőben.

„Az egyértelmű, hogy a nehezebb ágra kerültünk, de ez még lehet kedvező is” – mondta.

A csoportkör október 4-től november 17-ig, a középdöntő pedig január 24-től március 8-ig tart. A negyeddöntő mérkőzéseit április 3. és 12. között, a négyes döntőt pedig május 9-10-én rendezik.

A női BL csoportbeosztása:

A: Metz HB (francia), Vipers Kristiansand (norvég), Podravka Koprivnica (horvát), FTC-Rail Cargo Hungaria

B: Rosztov-Don (orosz), Team Esbjerg (dán), MKS Perla Lublin (lengyel), CSM Bucuresti (román)

C: SCM Ramnicu Valcea (román), ZRK Buducnost Podgorica (montenegrói), SG BBM Bietigheim (német), Brest Bretagne HB (francia)

D: Győri Audi ETO KC, Krim Mercator Ljubljana (szlovén), IK Sävehof (svéd), a selejtezőtorna győztese

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.