Bernal első kolumbiaiként nyerte meg a Tour de France-t

Egan Bernal első kolumbiaiként nyerte meg a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt.

Forrás: MTI2019. 07. 28. 21:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ineos versenyzője pályafutása első háromhetes körversenyén diadalmaskodott 22 évesen és 196 naposan, ezzel ő minden idők harmadik legfiatalabb győztese.

Mögötte összetettben másodikként csapattársa, a tavalyi győztes brit Geraint Thomas zárt. Harmadik a holland Steven Kruijswijk lett, aki pályafutása során először végzett dobogón Grand Tour-versenyen.

Bernal a legjobb fiatalt illető fehér trikót is megnyerte a 106. francia körversenyen, míg a francia Romain Bardet érdemelte ki a legjobb hegyimenőnek járó pöttyös trikót. A sprinterek pontversenyének győztese pedig Peter Sagan lett, aki rekordot jelentő hetedik alkalommal szerezte meg a zöld trikót. A csapatversenyben a spanyol Movistar zárt az élen.

A vasárnapi záróetapon – amelyen szokás szerint már csak „ünnepeltek” a kerékpározók – Caleb Ewan bizonyult leggyorsabbnak a sprintbefutóban a Champs-Élysées-n, neki ez volt a harmadik szakaszgyőzelme ezen a versenyen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.